..

..

PEMBANGKANG & MALAYSIAKINI SENGAJA PUTARBELIT ISU SITI NOOR AISHAH

on Friday, March 31, 2017 by Generasi Pejuang Bangsa
 - 1 Comment


Tindakan Malaysiakini memainkan sentimen simpati dengan memuatkan artikel "Menyiksa Siti Noor Aishah " yang kini ditahan di bawah Sosma jelas berniat jahat.

Kita sebagai rakyat sewajarnya memberi kepercayaan dan sokongan kepada pihak Cawangan Khas dan PDRM yang lebih arif dalam menangani isu keselamatan negara
tanpa mengenal siapa.

Fahaman terrorisme tidak mengenal samaada orang itu keluarga miskin atau kaya .

Jadi biarlah   Polis menjalankan tugas mereka bukannya pelbagai pihak termasuk pembangkang  mempolemikkan isu ini dengan memutarbelitkan cerita demi  meraih simpati dan hasut rakyat  membenci kerajaanPenjelasan Ringkas Mengenai Isu Siti Aishah:

1. Pendidikan tinggi Siti Aishah Atam bermula dengan memiliki diploma dari UniSZA dan ijazah sarjana muda dari KUIN. Kemudian beliau menyambung pengajian peringkat sarjana di UM, tetapi diluputkan pada tahun 2014 kerana tidak mendaftar semester berikutnya.

2. Dalam semakan terhadap keputusan peperiksaan, beliau bukan pelajar cemerlang sebagaimana dakwaan. Kalau pelajar cemerlang, sudah tentu banyak A diperolehi dan mendapat pointer yang tinggi. Namun sebaliknya, banyak juga B dan C.

3. Dimaklumkan bahawa bapa beliau sendiri yang membuat laporan kepada pihak PDRM. Ini kerana, bapanya mendapati anaknya telah terpengaruh dengan kawan lelakinya bagi menyertai kumpulan pengganas Isis/Daesh.

4. Lelaki tersebut adalah antara ahli kumpulan Isis/Daesh yang ditangkap PDRM di Perak. Mereka ditangkap ketika sedang membuat latihan bom dan sebagainya lagi sebagi persediaan untuk melakukan aktiviti keganasan di negara ini.

5. Lelaki ini juga yang telah mengugut bapa Siti Aishah jika tidak membenarkan mereka berkahwin. Malah mereka merancang untuk pergi berjihad di Syria selepas itu. Namun malangnya tiada kesempatan serta kekurangan duit.

6. Buku-buku yang dirampas itu adalah buku-buku yang membawa ideologi ekstremis yang berfahaman Salafi Jihadi. Buku-buku itu bukan tujuan kajian, kerana cadangan kajian beliau di UM bukan berkaitan bidang kajian ekstremis.

7. Dalam masa yang sama, pengharaman buku oleh KDN sudah tentu memakan masa. Ia tidak boleh dibuat sesuka hati tanpa kajian yang mendalam terlebih dahulu. Maka ia akan mengambil sedikit masa. Sedangkan aktiviti keganasan terus berlaku.

8. Menjelang hati perbicaraan, bapanya telah dinasihatkan untuk menjadi saksi pembelaan, walaupun asalnya beliau adalah saksi pendakwaan. Ini bagi membolehkan anaknya tidak dipenjarakan.

9. Kemudian isu ini menjadi polimek apabila ia diputarbelit oleh media Malaysiakini dengan memainkan aspek simpati semata-mata. Dalam masa yang sama, Malaysiakini cuba meletakkan semua kesalahan kepada pihak PDRM.

10. Malaysiakini juga tidak melaporkan banyak perkara lagi, seperti bapanya bekerja di Perwaja sebelum ini, isu teknikal lain dan sebagainya lagi. Malah laporan Malaysiakini turut disokong oleh Mufti Perlis dan orang lain, seolah-olah pihak PDRM tidak tahu SOP.

11. Lebih baik perkara ini dirujuk kepada pihak berautoriti seperti KDN dan PDRM. Mereka lebih faham tentang isu keselamatan. Mungkin selepas ini PDRM akan keluarkan kenyataan rasmi mengenai perkara ini. Kita tunggu dan lihat.

Disediakan oleh Pusat Kajian Ekstremis Agama


One Response

  1. Anonymous says:

    Jgn ganggu kerja pdrm dan pdrm perlu buat kerja dgn betul. Pihak lain usah celupar mulut. Tunggulah hasil siasatan pdrm.

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.