..

..

MUNGKIN BUKTI INI TAN SRI ANUAR MUSA TAK GENTAR GELARKAN KIT SIANG ANTI ISLAM

on Wednesday, March 22, 2017 by Generasi Pejuang Bangsa
 - No CommentsCabaran saman  oleh Tan Sri Anuar Musa , Ketua Penerangan UMNO Malaysia kepada Kit Siang kerana mengeluarkan kenyataaan bahawa DAP dan Kit Siang   anti Islam ibarat bola tanggung untuk dilibas.

Jika tidak Tun Mahathir tak sebut la di ceramah BN semasa kempen PRU13 bahawa Kit Siang adalah rasis . 

GPB pernah mendedahkan siri pembongkaran DAP parti anti Islam pada 2012 . klik di sini 

Pada tahun 1992 , DAP pernah membantu seorang saudara baru bernama Nurul Ain  bagi meninggalkan Islam .  Ketika itu Karpal Singh , Guan Eng antara pemimpin DAP yang ada ketika sidang media itu . 

Generasi sekarang mungkin tak tahu tetapi orang seperti Tan Sri Anuar Musa tahu akan isu ini .

Malah  Menteri Undang- Undang ketika Tan Sri Syed Hamid Albar pernah membidas DAP yang menjadikan isu ini sebagai kepentingan politik . 

Jadi , dakwaan bahawa Kit Siang dan DAP anti Islam semenangnya berasas !!
 Ketua Penerangan UMNO Malaysia Tan Sri Annuar Musa mencabar Penasihat Dap Lim Kit Siang untuk menyaman dirinya ekoran kenyataannya yang mengatakan bahawa Dap adalah sebuah parti diktator, rasis dan anti Islam.
Jelasnya, jika sebelum ini kenyataan tersebut disuarakan di dalam parlimen dan dirinya dilindungi kekebalan berparlimen kini kenyataan tersebut diulang di luar parlimen dan sekiranya Kit Siang merasakan itu adalah satu fitnah maka segeralah mengambil tindakan saman.
“Saya cabar untuk Kit Siang saman saya. Sekali lagi saya ulang bahawa Kit Siang anti Islam, Dap parti rasis dan juga diktator.
“Perdana Menteri kita sudah silih berganti tetapi pucuk kepimpinan Dap masih lagi dikawal oleh dinasti Lim.
“Kenapa UMNO takut untuk menyerang… mana tokoh-tokoh perjuangan UMNO… Ini tanah air kita maka kita perlu bersatu untuk membela bangsa dan negara,” jelasnya ketika berucap dalam Majlis Penerangan dan Pemantapan Ilmu Pejuang Melayu anjuran UMNO Bahagian Gombak di sini malam tadi.
Selain itu beliau turut menggariskan formula ‘5P’ sebagai tonik bagi memenangi pilihan raya umum akan datang.
Formula tersebut adalah Pemimpin, Parti, Persahabatan, Pengundi dan Perjuangan dalam mencapai dan merapatkan saf perjuangan.
“Kesetiaan kepada pemimpin dan parti mesti kita utamakan untuk kita teruskan kesinambungan parti ini.
“Persahabatan pula, sejak awal penubuhan UMNO kita memelihara persahabatan dan permuafakatan antara UMNO, MCA dan MIC merupakan tapak kekuatan Barisan Nasional (BN).
“Selain itu kita juga perlu bersedia untuk berkhidmat kepada pengundi dan bukan hanya berkhidmat secara bermusim kerana kekuatan kita adalah daripada rakyat di akar umbi dan terakhir kepercayaan kepada parti, agama dan bangsa juga negara merupakan faktor terpenting untuk kita memastikan kemenangan UMNO,” terangnya lagi. 


Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.