..

..

MAHATHIR TAK PUAS HATI WAN AZIZAH PM PERTAMA WANITA DIPILIH DAP

on Friday, March 10, 2017 by Generasi Pejuang Bangsa
 - 1 CommentInilah Mahathir ..dia ingat dirinya very powerful dalam Pakatan Harapan dan semua orang denganr cakapnya . Dia lupa DAP adalah dominan dalam Pakatan Harapan berbanding partinya yang masih baru.
Isu siapa Perdana Menteri untuk Pakatan Harapan nampaknya  masih lagi belum selesai sesama mereka  dan ini yang tidak mampu dijawab oleh pembangkang hingga hari ini.

“Bukan DAP sahaja yang boleh tentukan siapa (jadi perdana menteri). Kalau dia (DAP) dalam gabungan parti lawan, parti lain pun ada hak untuk suarakan pendapat mereka,” kata pengerusi Parti Pribumi Bersatu Malaysia (PPBM) itu.
“Kita tak tolak apa dicadangkan DAP. Keputusan satu sahaja anggota gabungan dalam parti lawan tak memadai,” katanya kepada wartawan di Yayasan Kepimpinan Perdana.klik disini

Apakah Pakatan Harapan ini yang mampu diharapkan memerintah negara ?? Sesama mereka pun bergaduh untuk menentukan siapa Perdana Menteri jika menang . Ternyata jelas kini Pakatan sesama parti pembangkang hanyalah atas sebab kepentingan peribadi bukannya mahu membela nasib rakyat . 


Pembangkang berkata parti itu tidak akan menunggu sehingga tahun 2050 untuk mengangkat kaum wanita menjadi perdana menteri Malaysia.
Menurut Ahli Parlimen DAP Anthony Loke Siew Fook, pembangkang bersedia untuk berbuat demikian selepas Pilihan Raya Umum ke-14 (PRU14).
“Kami (pembangkang) bersedia untuk menyokong Permatang Pauh (Presiden PKR, Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail) sebagai perdana menteri jika mendapat mandat.
“Tidak perlu tunggu 2050,” kata Ahli Parlimen Seremban ketika membahaskan titah ucapan diraja di Dewan Rakyat hari ini.


One Response

  1. Anonymous says:

    Jam Omega mana, hang pi mana, pi mana, pi mana.

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.