..

..

KERAJAAN DAP HANYA BANTU ORANG KAYA , MISKIN BANDAR TIDAK DIBANTU

on Sunday, March 19, 2017 by Generasi Pejuang Bangsa
 - No Comments

Ahli Parlimen Balik Pulau mendakwa kerajaan negeri pimpinan DAP hanya membantu mereka yang kaya sehingga menyebabkan kemiskinan dalam bandar di Pulau Pinang semakin bertambah.
Datuk Seri Dr Hilmi Yahaya berkata kerajaan negeri tidak membantu golongan miskin dalam bandar menyebabkan jumlah mereka semakin bertambah.

“Kita lihat keadaan di Pulau Pinang berbeza dari dulu, masyarakat Cina dah menolak DAP kerana mereka menganggap DAP langsung tidak membantu mereka.

“Mereka hanya membantu orang kaya, pembangunan yang besar dibantu tetapi rakyat biasa mereka tidak bantu,” katanya kepada wartawan selepas melancarkan Program Kolaborasi Kesihatan Pergigian dan Badan-badan Agama di Masjid Negara hari ini.

Beliau yang juga timbalan menteri kesihatan berkata demikian ketika mengulas cara Umno mengendalikan isu perkauman yang ditimbulkan DAP di Pulau Pinang.
Hilmi berkata banyak kilang besar di Pulau Pinang ditutup dan mereka memindahkan operasi ke negara lain.


“Di Pulau Pinang setakat ini saya difahamkan ada 6,000 orang hilang pekerjaan akibat penutupan kilang yang keluar membawa operasi ke negara lain.

“Dan inilah yang sedang berlaku di Pulau Pinang dan masyarakat Cina sendiri tidak puas hati dengan prestasi kerajaan Pulau Pinang sekarang.


“Memang ada perubahan banyak daripada masyarakat Cina dan mereka tidak yakin dengan kerajaan DAP di Pulau Pinang,” katanya.


Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.