..

..

KEPUTUSAN BN TAK BENTANG RUU 355 TINDAKAN TEPAT - ANUAR MUSA

on Thursday, March 30, 2017 by Generasi Pejuang Bangsa
 - No Comments
Keputusan BN tidak mengambil alih peranan dan tanggongjawab PAS dlm mengemukakan RUU PERSENDIRIAN mengenai Akta355 adalah satu bukti bagaimana dan betapa konsistennya AMALAN DAN TRADISI BN dalam memutuskan sesuatu perkara.
Ini adalah antara kunci kekuatan BN di mana solidarity party sentiasa di utamakan dlm suasana Saling MENGHORMATI antara sesama parti komponen.Keputusan di buat secara konsensus BN
Ini yg membezakan BARISAN PRO RAKYAT ie BN dgn PAKATAN PRO DAP ie PH.
Keputusan ini juga sekali gus melambangkan betapa KJAAN BN DAN PARLIMEN MSIA begitu menjunjung hak dan kebebasan setiap ahli parlimen.
Sekarang bola tetap di kaki Pas.Mereka parti yg ada gabungan SPT PKR...dan Ada individu yg selama ini"PEJUANG ISLAM", yg dulu bersama mereka.INI UJIAN BUAT PAS.KITA BAKAL LIHAT SEJAUH MANA SOLIDARITY SESAMA MEREKA TULIN DI PERTAHANKAN
Pendirian Resmi UMNO/BN terhadap bill persendirian itu sendiri belum di buat lagi..Ini kerana masih byk perkara dan prosedur yg perlu di lalui dlm menggubal sesuatu akta.Kata perumpamaan inggeris ""WE SHALL CROSS THE BRIDGE WHEN WE COME TO IT".
Sementara itu pihak pembawa RUU ini(TGHH)mempunyai kuasa dan hak untuk memberi penjelasan KEPADA MKAT,PARTI RAKAN KONGSI.MEREKA DLL.

Mereka perlu memahami semua ini secara mendalam sebelum boleh menentukan samaada bersetuju ATAU sebaliknya nanti

Ada beberapa lagi kaedah dan option kearah menjayakan hasrat ini.......
Tidak perlu membuat spekulasi.
TAN SRI ANNUAR MASA
KETUA PENERANGAN
UMNO MSIA
30/3/17KUALA LUMPUR: Barisan Nasional (BN) memutuskan untuk tidak membentangkan Rang Undang-Undang (RUU) Mahkamah Syariah (Bidang Kuasa Jenayah) (Pindaan) 2016 atau RUU 355. Perkara itu diputuskan dalam Mesyuarat Dewan Tertinggi BN yang berlangsung di Menara Dato' Onn di sini, yang bermula kira-kira jam 9.30 malam tadi. 

Pengerusi BN, Datuk Seri Najib Razak, berkata keputusan itu selaras dengan amalan BN yang akan membuat keputusan berdasarkan konsensus bersama parti komponen. 

Sehubungan itu, katanya, pembentangan RUU 355 akan kekal sebagai rang undang-undang persendirian yang akan dibentangkan oleh Presiden PAS, Datuk Seri Abdul Hadi Awang. "RUU ini akan terus menjadi rang undang-undang persendirian dan kami menyerahkan sepenuhnya kepada speaker untuk menentukan (bila dibentangkan), bergantung pada aturan mesyuarat Dewan Rakyat.

 "Jika speaker putuskan untuk membenarkan RUU 355 dibentang, maka ia akan dibentangkan dan speaker juga akan memutuskan peraturan mengenai (pembentangan) RUU itu. 

"Kita tidak akan bentang dan tentukan dasar kita dalam soal ini kerana RUU 355 ini adalah rang undang-undang persendirian," katanya pada sidang media selepas mempengerusikan Mesyuarat Dewan Tertinggi BN di Menara Dato' Onn, di sini, hari ini.Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.