..

..

GUAN ENG DISAMAN WARTAWAN CINA , MALAPETAKA UNTUK DAP

on Sunday, March 19, 2017 by Generasi Pejuang Bangsa
 - 2 Comments1. Tindakan wartawan akhbar Cina dari Guan Ming Daily menyaman Ketua Menteri Pulau Pinang Lim Guan Eng merupakan berita gembira untuk Utusan Malaysia kerana akhinya ada juga kalangan wartawan mengajar balik Tokong DAP ini .

2. Sebelum ini Guan Eng sering menyaman wartawan akhbar berbahasa Melayu  yang sering memgkritik kepimpinan kerajaan DAP P.Pinang  tetapi kini tindakan mulut celupar beliau sudah melampaui batasan.

3.  Kesan daripada saman fitnah oleh akhbar Cina ini sebenarnya adalah malapetaka atau tanda-tanda awal kejatuhan regim DAP Pulau Pinang .Ini kerana sebelum ini media akhbar Cina yang memainkan peranan besar mempopularkan  DAP semaksimum  semasa PRU13 dan PRU12 . 

4. Apabila Guan Eng sengaja mencari gaduh dengan media akhbar Cina hingga tindakan saman di mahkamah ini , bermakna beliau dan DAP  sengaja mencari masalah.

5. Cuba bayangkan apa akan terjadi kepada cerita program aktiviti DAP jika diboikot wartawan akhbar Cina  ?? 

6. Apa ini tanda tanda kejatuhan kerajaan DAP di Pulau Pinang ekoran keangkuhan mereka ?

2 Responses

  1. Anonymous says:


    Jamuan (Al-Mā'idah):82 - Sesungguhnya kamu dapati orang-orang yang paling keras permusuhannya terhadap orang-orang yang beriman ialah orang-orang Yahudi DAN orang-orang musyrik. Dan sesungguhnya kamu dapati yang paling dekat persahabatannya dengan orang-orang yang beriman ialah orang-orang yang berkata: "Sesungguhnya kami ini orang Nasrani". Yang demikian itu disebabkan karena di antara mereka itu (orang-orang Nasrani) terdapat pendeta-pendeta dan rahib-rahib, (juga) karena sesungguhnya mereka tidak menyombongkan diri.

    ????

  2. Anonymous says:

    Masih ada parti melayu yg sanggup pertahan Dap...memalukan.

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.