..

..

NAJIB GEMBIRA LAMBANG PERPADUAN UMMAH SEMALAM #FOODFLOTILLAFORMYANMAR

on Saturday, February 4, 2017 by Generasi Pejuang Bangsa
 - 2 Comments

Saya ingin kongsi bersama anda semua mengenai satu detik istimewa yang berlaku tengah hari tadi.
Khutbah Jumaat tadi dibacakan oleh Dato' Seri Jamil Khir Baharom, Menteri dan juga orang UMNO, manakala solat Jumaat dan solat hajat dipimpin oleh Dato' Tuan Ibrahim Tuan Man, Timbalan Presiden PAS.
Alhamdulillah, inilah lambang perpaduan ummah.... kalau di waktu pemimpin lama tertentu yang kini kesayangan Lim Kit Siang, tak mungkin dapat kita lihat.
Semoga Allah rahmati kita dengan perpaduan sesama kita dan lindungi kita daripada sifat suka memecahbelahkan sesama umat lslam.


2 Responses

 1. Anonymous says:

  Harta rampasan perang (Al-'Anfāl):59 - Dan janganlah orang-orang yang kafir itu mengira, bahwa mereka akan dapat lolos (dari kekuasaan Allah). Sesungguhnya mereka tidak dapat melemahkan (Allah).

  Harta rampasan perang (Al-'Anfāl):61 - Dan jika mereka condong kepada perdamaian, maka condonglah kepadanya dan bertawakkallah kepada Allah. Sesungguhnya Dialah Yang Maha Mendengar lagi Maha Mengetahui.

  Harta rampasan perang (Al-'Anfāl):62 - Dan jika mereka bermaksud menipumu, maka sesungguhnya cukuplah Allah (menjadi pelindungmu). Dialah yang memperkuatmu dengan pertolongan-Nya dan dengan para mukmin,

  Harta rampasan perang (Al-'Anfāl):63 - dan Yang mempersatukan hati mereka (orang-orang yang beriman). Walaupun kamu membelanjakan semua (kekayaan) yang berada di bumi, niscaya kamu tidak dapat mempersatukan hati mereka, akan tetapi Allah telah mempersatukan hati mereka. Sesungguhnya Dia Maha Gagah lagi Maha Bijaksana.

  Harta rampasan perang (Al-'Anfāl):64 - Hai Nabi, cukuplah Allah (menjadi Pelindung) bagimu DAN bagi orang-orang mukmin yang mengikutimu.

 2. Perpaduan antara pas dn umno harapan melayu islam.

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.