..

..

MISI FOOD FLOTILLA LAMBANG PERPADUAN UMMAH UMNO - PAS

on Saturday, February 4, 2017 by Generasi Pejuang Bangsa
 - 1 Comment- Misi Food Flotilla For Myanmar yang menyatukan dua parti terbesar orang Melayu iaitu UMNO dan Pas adalah perlambangan kepada penyatuan ummah khususnya bagi umat Islam di negara ini.
Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak berkata, atas semangat kemanusiaan dan ukhwah sesama Islam, Malaysia tidak rela melihat etnik Rohingya selaku saudara setauhid terus dizalami, dibunuh, dibakar dan diperkosa.
“Saya sudah kata sebelum ini cukup sudah Rohingya dizalimi dan hari ini merupakan detik bersejarah buat Malaysia apabila kira-kira 2,200 makanan dan ubat-ubatan dihantar ke Myanmar,” katanya ketika berucap merasmikan perlepasan flotila di sini hari ini. - UTUSAN ONLINE

One Response

  1. Anonymous says:

    Puak pemakan nasi itek DAP tak bersuarakah. Mungkin mereka terlebih dahulu mengantar bantuan kemanusian bertan-tan tapi tak nak viral. Hidup DAP Kit Siang kong hidup Kit Siang DAP kong.

    Pusing mana pun dua-dua kong.

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.