..

..

MALIK KASSIM NAFI TAK MASUK CAMPUR ISU FATWA WALAUPUN ADA BUKTI SURAT ??

on Friday, February 10, 2017 by Generasi Pejuang Bangsa
 - 1 Comment
Selepas Guan Eng , kini  Malik Kasim aka Malik Itik  hari ini menafikan sekeras-kerasnya yang kerajaan DAP  cuba campurtangan dlm urusan Fatwa di Pulau Pinang walaupun didedahkan bukti surat ditandatangani beliau untuk Mufti P.Pinang ketika itu  .

 Surat ini membuktikan yang  Malik Itik bercakap berbelit  dan  cuba mengubah urusan Fatwa  mengikut acuan yang disenangi  oleh kerajaan DAP.

"Apabila kerajaan negeri mengeluarkan surat pekeliling dan mengarahkan semua jabatan sebelum mewartakan sebarang fatwa mesti mendapat kelulusan mesyuarat exco terlebih dulu, saya tulis surat supaya jabatan mufti dikecualikan kerana berdasarkan kepada enakmen 2004, kita tidak terikat'. klik di sini

Adakah Malik faham dan  membaca dulu sebelum  sign  isi kandungan surat yang kepada Mufti  ?

Soal samada Majlis Fatwa tidak akur dengan kehendak atau permintaan hang dan Kerajaan DAP Pulau Pinang tidak bermakna campur tangan hang dan Kerajaan Negeri tidak  ada .
 Beginikah pemimpin dalam Pakatan Harapan yg kita nak harapkan utk menbela Islam?? 

Fikirkan la wahai umat!

One Response

  1. Anonymous says:

    Nak tipu lgi...bukti surat dah ada.

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.