..

..

KIT SIANG TENSION DAN GELABAH JAWAB SKANDAL BMF & FOREX

on Thursday, February 9, 2017 by Generasi Pejuang Bangsa
 - No Comments



Pada hari Zaid Ibrahim seorang bekas Menteri dari UMNO diterima masuk menjadi macai DAP secara rasmi, tindak tanduk Lim Kit Siang yang menggelabah bila ditanya soalan 'panas' oleh seorang wartawan dalam sidang media selepas itu menjadi tanda tanya. Dari kejauhan (walaupun hanya bersebelahan) di meja yang sama dalam sidang media itu, mantan Perdana Menteri Malaysia yang tersohor hanya memandang dalam kesayupan.


Terlihat juga beberapa pemimpin pembangkang, termasuk Zaid Ibrahim sendiri seolah-olah cuba sedaya upaya untuk menahan ketawa selepas soalan 'panas' itu dihamburkan kepada Lim Kit Siang. Keadaan menjadi sangat pelik sekali , orang putih kata 'awkward' , Kit Siang tak mahu situasi 'awkward' itu menjadi lebih panjang maka beliau dengan pantas memarahi wartawan berkenaan.

Memetik laporan Malaysiakini, Kit Siang mengecam wartawan berkenaan kerana bertanya soalan-soalan yang agak 'panas' kepada beliau . Wartawan berkenaan seolah-olah cuba diperlihatkan sebagai seorang yang bodoh bila bertanya kepada Kit Siang berkenaan pendirian beliau satu ketika dahulu berkenaan skandal BMF dan FOREX ?

Malah Kit Siang sendiri banyak menulis artikel dan menulis buku berkenaan skandal-skandal itu . Sudah tentu dalam tulisan beliau itu mantan PM yang sedang duduk di sebelah beliau semasa sidang media itu , dihantam teruk-teruk.  Wartawan tu tanya pendirian je pun ?? Adakah Kit Siang sudah U-TURN dan sedia memaafkan Mahathir sekarang?

"How have I said it differently? How? You can't substantiate it, you are making a baseless allegation (Macam mana cakap saya berbeza? Macam mana? Kamu tak boleh buktikannya, kamu membuat dakwaan tidak berasas).

"You prove it! If not you are making a baseless allegation (Kamu buktikannya! Jika tidak, kamu membuat dakwaan tidak berasas,"

Dari cara jawapan Kit Siang itu, jelas menunjukkan beliau masih kukuh dengan pendirian mengatakan ada hanky-panky dalam skandal BMF dan FOREX itu , cuma cara jawapan beliau itu tak memfokuskan pada jawapan itu sendiri , kalau betul lah dia masih kekal dengan pendirian dulu , Mahathir masih lagi 'orang yang bersalah' pada pandangan beliau . Cuma dalam berita di 'highlite' kan Kit Siang marah wartawan , depa tak highlite Kit Siang kekal pendirian mengenai skandal BMF dan FOREX . Ini semua sebab nak jaga hati mantan PM babe ...tapi Mahathir pun tak bodoh, dia secara tak langsung terkena pukulan sekelepet di muka dengan respon yang diberikan Kit Siang kepada wartawan berkenaan.

Walau apa pun ceritanya, hari ini GERAMM atau Gerakan Media Merdeka sudah hantam sama Lim Kit Siang . Takkan sebab wartawan tanya soalan provokatif ko melompat uncle ???  Najib pun biasa ja depa dok tanya soalan provokatif, tapi PM buat tak layan ja. -SUMBER -




Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.