..

..

KEKALAHAN KE 5 LIGA SUPER , ZAIRIL DAP PELINGKUP BOLA SEPAK P.PINANG

on Sunday, February 19, 2017 by Generasi Pejuang Bangsa
 - 2 Comments




Malam ini merupakan sejarah baru LIGA SUPER yang diperkenalkan 2004 iaitu P.Pinang merupakan pasukan pertama tewas 5 kali berturut-turut !!

Ini adalah hasil usaha Presiden FAP Zairil Khir Johari bersama coaching team England nya  yang disayanginya   berjaya merakamkan detik emas ini . Hahaha..

Cukup memalukan apabila live yang ditonton seluruh negara menyaksikan P.Pinang dibelasah Pahang 6- 1 .  

Seperti ada yang tidak kena sejak Zairil mengambilalih FAP dan telah menDAPkan persatuan bola sepak P.Pinang dengan membawa ramai orang DAP  . Beliau  jugau turut  dibantu seorang lagi orang kanan Guan Eng iaitu Afif Bahardin .

Fan P.Pinang malam ini memang cukup marah kekalahan demi kekalahan ini di media sosial . 

FAP yang diDAPkan  bertanggungjawab sepenuhnya prestasi pasukan yang kini menjadi pasukan belasahan di Liga. 

Seperti kata Ketua Pemuda UMNO P.Pinang Rafizal Abd Rahim , 


DAP bkn shj pelingkup ekonomi penang. team bola pun lingkup. berambus lah woi. jadi anak jantan lah @cmlimguaneng @afifbahardin @zairilkj




MIMPI NGERI HARIMAU KUMBANG MAKIN KEARAH KEGELAPAN
1) Coach ego kuat, tak pernah paham apa yang penyokong maksudkan..
2) Taktikal yang tah ke apa-apa, lambung ke atas pastu striker kena kejaq sampai dapat..
3)Player yang ok dia letak simpanan, player yang kurang ok dia buh first eleven..
4)Pemilihan import yang TERBURUK dalam sejarah bolasepak Pulau Pinang..
5)Guna khidmat 3 import dibahagian bawah tapi still lagi boleh bocoq sampai 6 bijik..
6)Pengurusan taik, bajet macam eropah, tak habis-habis tuding jari ke pihak lain..
7)FAP tak pernah nak belajaq dari kesilapan, sign import tanpa buat trial, macam tu ja fans kena kencing, kononnya belum sign lagi pada mulanya, padahal telah pun ditandatangani sebelum mula lagi trial..
8)Player yang tak boleh main di posisi tersebut DIPAKSA jugak main di posisi tersebut, padahal ada lagi player yabg berhak bermain di posisi tu, tapi hanya disenaraikan dalam list simpanan..
9)Dimana terletaknya kualiti Diogo selaku pemain defensif, bagi kami beliau lebih teruk kalau nak dibandingkan dengan pemain local yabg sedia ada..
10)Ketiadaan pemain yang dikatakan "killer pass" dalam skuad Pulau Pinang setakat ni, dah ada yang dulu tapi tak disambung contract, senang cakap, FAP yang ditakbir pada kali ini adalah FAP yang BANGANG !



2 Responses

  1. Anonymous says:

    pimpin pasukan bola pun jahanam... ada hati nak pimpin negara...

  2. Kalau aku tukar nama persatuan tu terus... PBPP berbanding FAP (kalau FAP dalam bahasa orang putih, maksudnya tu tak bagus) 😊

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.