..

..

UMNO PERMATANG PAUH ZIARAH BERKUDA DI TAHUN BARU 2017 MENYANTUNI RAKYAT @dzaidisaid @dzainalabidin

on Tuesday, January 3, 2017 by Generasi Pejuang Bangsa
 - 1 Comment

Lain daripada yang lain ...

lembaran pagi 1 Jan  2017 dibuka tirainya oleh UMNO Permatang Pauh dengan program Kembara Amal Berkuda 1.0  diketuai Ketua Bahagian Datuk Hj Mohd Zaidi Hj Mohd Said .

Ramai rakyat di laluan kembara agak terkejut dengan aksi kuda di jalanranya .  

Walaubagaimana pun  keselamatan ketika program kembara tetap terkawal  bukan seperti pertunjukkan bunga api oleh kerajaan Selangor hingga mengakibatkan kecederaan kepada rakyat .

Program kembara ini singgah ke 9 buah masjid dan menyampaikan bantuan kepada 10 penerima terdiri fakir miskin di setiap qaryah terbabit . 

Apapun tahniah kepada Datuk Zaidi yang membuat sesuatu yang jarang dilakukan malah ustaz-ustaz di qaryah Parlimen ini turut  memuji aktiviti berkuda kerana ia merupakan sunnah baginda Rasulullah SAW.

Qaryah masjid yang diziarahi nampaknya mengalu-alukan kehadiran Datuk Zaidi dan program  UMNO . 

Satu perkara yang positif  ...


One Response

  1. Anonymous says:

    Rasa aku,kalau depa nak betoi2 rapat dan merasa denyut nadi rakyat, bawak sepeda lagi bagus, akan rasa lebih rapat dengan rakyat marhain. Tambah lagi la ni minyak makin naik harga. Harga sekog kuda pun mumngkin lebih mahai dari sebiji Persona baru.

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.