..

..

RAFIZI SALAH FAKTA TAK MENGAKU TAPI SALAHKAN ORANG LAIN

on Monday, December 19, 2016 by Generasi Pejuang Bangsa
 - 1 Comment
YB Rafizi Ramli mesti bertanggungjawab terhadap kesilapannya dan salahkan orang lain 

 1. Ahli Parlimen Pandan, YB Rafizi Ramli, adalah dinasihatkan untuk memeriksa fakta-fakta beliau betul sebelum membuat sebarang kenyataan umum lanjut atau dakwaan pada masa akan datang. 

 2. Semalam, YB Rafizi telah mengelirukan orang ramai bahawa Perdana Menteri kita berkata bahawa kos bagi projek MRT 1 adalah RM21 bilion untuk 21 kilometer (km). Berdasarkan ini, YB Rafizi dengan niat jahat kepada orang ramai bahawa kos pembinaan projek MRT adalah RM1 bilion setiap km.

 3. Ini adalah salah kerana semua laporan berita memetik jelas Dato 'Sri Najib Razak telah menyatakan kos RM21 bilion adalah untuk keseluruhan MRT 1 projek itu 51 km. 

 4. Dalam kenyataan lewat semalam, MRT Corp juga telah diperbetulkan YB Rafizi dan mengesahkan bahawa RM21 bilion adalah untuk 51km MRT 1 projek penuh, iaitu RM2 bilion di bawah kos yang dianggarkan sebanyak RM23 bilion. 

 5. Walau bagaimanapun dalam kenyataan lanjut hari ini, YB Rafizi mengakui kesilapannya tetapi menyalahkan pada MRT Corp kerana tidak jelas dalam kenyataan mereka sebelum ini dan mendakwa bahawa dia terpaksa bergantung kepada pelbagai laporan berita. 

 6. Ini walaupun majoriti orang ramai dengan jelas memahami kenyataan Perdana Menteri bermaksud 51km - sedangkan dia sahaja seolah-olah menjadi tidak jelas. ketidakupayaan 

7. YB Rafizi  untuk mengakui kesilapan sendiri ketika cuba untuk menyalahkan orang lain adalah mengejutkan dan tidak bertanggungjawab. 

 8. Walaupun beliau sebelum ini mengakui secara terbuka bahawa tugasnya adalah untuk menghasut orang ramai setiap hari, tidak ada alasan untuk mengelirukan orang ramai dengan tuduhan liar terang-terangan seperti ini. 

 9. YB Rafizi diingatkan supaya lebih bertanggungjawab pada masa akan datang - sesuai dengan kedudukan beliau sebagai Ahli Parlimen dan ahli politik. Dia tidak perlu mengulangi kesilapan semalam. Dia perlu menyemak fakta-fakta dengan sempurna dengan pihak berkuasa berkaitan sebelum mengeluarkan apa-apa dakwaan serius yang berfungsi untuk mengelirukan orang ramai.

DATUK ABDUL RAHMAN DAHLAN 
Pengarah Komunikasi  Strategi
Barisan Nasional 
 18 Disember 2016


One Response

  1. Anonymous says:

    Sama2lah kita doakan agar pemunya nama rafizi ramli ni tidak meninggal dunia ketika dia menabur fitnah. Jika itu berlaku, sangat malang bagi dirinya. Berilah kesempatan penama tersebut bertaubat dan meminta maaf atas semua kerja2 fitnahnya. Bersangka baik kpd beliau, semoga nanti akan insaf.

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.