..

..

EZAM KELUAR PPBM SERLAHKAN DIRINYA POLITIKUS KAKI KENCING

on Friday, December 30, 2016 by Generasi Pejuang Bangsa
 - 4 Comments


Agak mengejutkan bila Ezam keluar PPBM yang disertainya baru 3 bulan selepas keluar dari UMNO .

Kali ini apa pulak alasannya keluar dari PPBM ?  Sebelum ini beliau keluar UMNO dengan  mengatakan sebab isu akta OSA dan rasuah.

Dalam facebook bukan main lagi garang menghentan pemimpin dan rakan2 dalam kerajaan dan UMNO dengan mempertahankan Mahathir dalam isu BR1M yang mengeluarkan fatwa adalah rasuah.

Kini dia sendiri yang keluar dari parti Mahathir dan kononnya nak tumpu kepada NGOnya  HISBAH .

Lepasi ni .. Apa lagi yang Mat Kotak ini nak KENCING ye ??

Bekas senator Datuk Mohamad Ezam Mohd Nor dipercayai keluar Parti Pribumi Bersatu Malaysia (PPBM), kurang 3 bulan menyertai parti itu selepas keluar daripada Umno, menurut sumber yang memberitahu FMT.

Sumber memberitahu FMT, bekas setiausaha politik Datuk Seri Anwar Ibrahim itu memaklumkan perkara itu kepada setiausaha agung PPBM dalam suratnya.
FMT masih gagal menghubungi Ezam bagi mengesahkan perkara itu.
Ia merupakan kali ke-2 PPBM berdepan tindakan ahli keluar parti, selepas Datuk Khairuddin Abu Hassan pada 27 Oktober lalu.
Ezam merupakan antara orang kuat Anwar yang memainkan peranan penting mengasaskan Parti Keadilan Nasional, yang kemudian dinamakan semula kepada Parti Keadilan Rakyat (PKR) selepas bersatu dengan Parti Rakyat Malaysia.
Ezam bagaimanapun menyertai semula Umno pada 2008, dipercayai ekoran perselisihan faham dengan Anwar dan beberapa pimpinan tinggi PKR.
Sumber memberitahu FMT, Ezam yang dilihat rapat dengan Pengerusi PPBM, Tun Dr Mahathir Mohamad, kecewa dengan haluan parti yang baru-baru ini menyaksikan Anina Saadudin, diturunkan daripada jawatan ketua sayap wanitanya, Srikandi.
Sumber turut memberitahu FMT, lebih ramai aktivis PPBM yang menyertai parti serpihan Umno itu akan mengikut jejak Ezam dan Khairuddin.
“Sebab itu kini PPBM gagal menarik masuk ramai ahli baru kerana parti ini kelihatan seolah-olah milik eksklusif individu tanpa bersikap inklusif,” kata sumber itu, sambil mempersoalkan Presiden PPBM Tan Sri Muhyiddin Yassin yang masih “bercuti di Eropah” ketika ahli pembangkang “berjuang di peringkat akar umbi di seluruh negara”.
“Gerak kerja PPBM cukup lemah setakat ini dan tidak memberi keyakinan kepada orang ramai untuk menjadi ahlinya,” tambahnya. – freemalaysiatoday.com


4 Responses

 1. Anonymous says:

  anak murid Anwar peliwat... memang camtu

 2. Anonymous says:

  BR1M adalah rasuah - Fatwa KELING PARIAH KERALA yg anak betina sendiri lebih ke gereja dari ke Masjid.

 3. Anonymous says:

  Mat kotak....yang tak pakai otak.

 4. Anonymous says:

  gelaran yg sesuai utk mamat ni ialah: EZAM ENAM KOTAK...hu..hu..hu..

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.