..

..

10 SOALAN TAK MAMPU DIJAWAB PANELIS FORUM PKR

on Saturday, December 24, 2016 by Generasi Pejuang Bangsa
 - 3 Comments

Begitu terdesak sungguh YB Afif Baharidin &  PKR cuba mengelirukan orang Melayu di Seberang Jaya hingga terpaksa letak tajuk UMNO hilang kuasa. 

Alahai Afif , tak perlu nak bincang dan berforum kerana rakyat negeri ini terutama orang Melayu sudah rasa kesannya sejak 8 tahun DAP berkuasa di P.Pinang. 

JAWAB 10 SOALAN INI DARIPADA KETUA UMNO BAHAGIAN BAGAN DATUK IR DR SHAIK HUSSEIN MYDIN DULU SEBELUM BERCAKAP SOAL KUASA MELAYU HILANG BILA UMNO KALAH.
Persoalan bagi Panelis PKR dan sekutunya dalam Forum KUASA MELAYU HILANG BILA UMNO KALAH? Di Seberang Jaya Pulau Pinang pada 21/12/16

1)Mampukah PKR dan Lain2 parti kembalikan peruntukan tanah wakaf bagi surau dan masjid bagi pembangunan baru di Penang..semua tapak surau dan masjid telah digazetkan sebagai tapak rumah ibadat dan tidak perlu diwakafkan seperti zaman BN?

2) Mampukah PKR dan lain2 memastikan kuota bumiputra bagi tanah kerajaan negeri Pulau Pinang tidak kurang 70%..projek jkp jelutong disyaratkan 70% bukan Melayu?

3) Mampukah PKR dan lain2 pastikan rumah kos rendah yang diperuntukan oleh pemaju dimiliki 70% oleh bumiputra..kerajaan negeri syaratkan 50/50 sekarang...sedangkan peratus yang miskin di pulau pinang lebih ramai Melayu..malahan ada hanya 1 dari keseluruhan peruntukkan rumah mampu milik diperuntukkan kepada melayu di penang?

4)Mampukah wakil exco agama PKR mengembalikan Tapak Masjid Bayan Mutiara yang telah dijual oleh kerajaan negeri DAP?
YB Malik PKR pernah berjanji tapak akan digantikan ditempat lain apabila isu ini ditimbulkan tapi sehingga kini diam seribu bahasa?

5) Mampukah PKR memastikan gerai2 milik Melayu tidak lagi diganggu sehingga semua gerai2 bukan Melayu distruktur semula dan dilesenkan memandangkan gerai2 bukan Melayu lebih lama telah bertapak di Pulau Pinang tetapi masih dibiarkan contohnya di Jalan Raja Uda dan Jalan Perak?

6) Mampukah PKR memastikan bahawa lebih banyak rumah kos rendah dibina oleh state pada kadar harga RM25K seperti dulu atau 42K atau rumah disewakan dan bukannya wayang silap mata DAP yang memperkenalkan "rumah tidak mampu milik" pada kadar harga yang tidak munasabah untuk orang Melayu..hampir kesemua rumah kos rendah di Pulau Pinang dibina dan diserahkan oleh pemaju kepada state dan tidak dibina oleh state.?
7) Kerajaan Negeri DAP juga telah menjual Tanah Laut milik Rakyat Miskin Pulau Pinang sebanyak  4211 ekar hanya dalam masa 8 tahun berbanding BN yg hanya menambak laut seluas 1474.55 selama 40 tahun, Mampukah PKR pastikan sekurang kurang 30% tanah tersebut dapat dibina perumahan untuk orang2 Melayu atau dapat dimiliki oleh orang2 miskin pulau pinang?

8)memandangkan ramai nelayan di Penang adalah Melayu..minta panelis terutamanya yb exco pkr Melayu tolong jawab dengan terperinci bagaimanakah pertandingan warna warni,buat sandwich,gotong royong dan tanam 500 pokok bakau dapat menyelesaikan masalah nelayan terutamanya nelayan bumiputra yg rata2 kurang berkemampuan yg hilang pekerjaan akibat penambakan laut?utk makluman strategi penyelesaian diatas adalah abstract dari pelan mitigasi rasmi kerajaan negeri pulau pinang
9) Mampukah PKR menghalang agenda memecahkan umat Islam dan Melayu Pulau Pinang apabila pertandingan jawatan Kariah Masjid diperkenalkan oleh kerajaan negeri DAP yg mana sudah pasti pertandingan dan kempen mampu memecahbelahkan orang2 Islam dan Melayu yg berada disaf yg sama dimasjid walaupun berbeza parti?

10)Mengapakah PAS yang dikenali berjuang bagi Memperkasa Islam meninggalkan pakatan rakyat yang ditunjangi oleh DAP..sedangkan mereka berada di dalam pentadbiran Majlis Agama Islam Pulau Pinang.. bukankah mereka lebih faham agenda Anti Islam DAP?

DAP@PKR@PRIBUMI@AMANAH BOLEH JAWAB???

TERBUKTI DENGAN FAKTA PULAU PINANG MELAYU DAN ISLAM AKAN HILANG JIKA DAP BERKUASA DAN UMNO KALAH


3 Responses

 1. Anonymous says:

  KENAPA PM TIDAK BOKEH DILANTIK DARI UTARA.?
  INI CONTOH KECIL DARI PEMIMPIN KECIL DARI UTARA PUNYA MENTALITI....

  FAKTA SEJARAH BEKAS PEMIMPIN UTAMA DARI UTARA

  KEBANYAKKAN MEREKA AKAN MEMPUNYI SLOGAN YG HEBAT HEBAT SPT ISLAM MADANI... HADHARI.. ISLAMIC FUNDEMANTELIST STATE... KEPIMPINAN MELALUI ULAMA... MELAYU TUAN DI NRGARA INI.. TAPI AKHIRNYA SINGAPURA DI SEDEKAH PADA CINA... YG TINGGAL DIWARISI JOHOR PULAU BATU PUTIH... AGENDA PLURALIST MURTAD LGBT GAY MELALUI SLOGAN ISLAM MADANI ... ISLAM HADHARI DNG 5 NEGERI JATUH KE PEMBANGKANG SEKARANG ...SYIAH BANYAK DIUTARA DENGAN TRRTUBUHNYA PAN MELALUI MAT SABU (UTARA) DAN SEKARANG MEREKA 'BERSATU' DNG SYIAH .. DAP EVANGLISTA..PLURALIST MURTAD DLM PAKARAN PUTUS HARAPAN DI MABA KESEMUA PEMIMPIN BESAR DARI UTARA YG CAKAP TAK SERUOA BIKIN.. MUDAH LUPA YG MELINGKUP KAN BANGSA DAN MELACURKAN KESUCUAN ISLAM. ..

  FORUM DI ATAS CUKUP JELAS PEMUMPIN KECIL BARUA DAP BERMENTALITI SERUPA....

 2. Anonymous says:

  padannn muka melayu penang....nak sgt berubah kan..???
  ha...sekarang rasa la korang perubahan yg di bawa DAPigs dan PgayR di Penang....

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.