..

..

UNDI POPULAR DIMENANGI CLINTON & ANWAR TAPI MENEMUI KEGAGALAN

on Thursday, November 10, 2016 by Generasi Pejuang Bangsa
 - 1 Comment
UNDI POPULAR?

Pilihanraya US baru sahaja selesai. Donald Trump diisytiharkan sebagai calon yang menang dan bakal mengangkat sumpah sebagai Presiden Amerika ke 45 Februari 2017 nanti menggantikan Presiden Barrack Obama.

Satu perkara menarik dalam keputusan pemilihan Presiden kali ini ialah jumlah undi yang diperolehi calon utama seperti berikut:
 1. Donald Trump : 59,611,678 @ 47% undi;
2. Hillary Clunton : 59,814,018 @ 48% undi.

Ini bermakna jumlah undi yang diperolehi Hillary Clinton melebihi undi Donald Trump dengan perbezaan undi sebanyak 202,340!

Kalau ikut teori undi popular yang dilalakkan oleh pembangkang di Malaysia, sepatutnya Hillary Clinton yang patut menang dan diisytihar sebagai Presiden Amerika ke 45!

Tetapi mengapa pulak Donald Trump yang menang?

Kerana Donald Trump memperolehi sokongan 279 konstituensi manakala Hillary Clinton hanya mendapat 228 konstituensi! Trump mendapat majoriti 51 konstituensi mengatasi Hillary.

Elok juga Hillary ambil pembangkang Malaysia sebagai penasihat untuk mengadakan demonstrasi bantahan beaar-besaran untuk menjadi Presiden kerana beliau mendapat undi popular mengatasi Trump?


One Response

  1. Anonymous says:

    CLINTON TU DARI PARTI KERAJAAN..DAH TUMBANG DAH..INSYAALLAH PARTI KERAJAAN MALAYSIA AKAN TURUT MENYUSUL PADA PRU14 NANTI..

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.