..

..

LEMBU PUNYA SUSU , GUAN ENG DAPAT NAMA

on Tuesday, November 22, 2016 by Generasi Pejuang Bangsa
 - No CommentsTerbaik wayang  actor Ketua Menteri P.Pinang, Lim Guan Eng ..

Kalau bab  mencari publisiti murahan dia memang terer ...

Kalau sekolah agama pun dia pergi rasmi baru-baru ini di Penanti , tak heran la bila tengok dia senyum potong ribbon   merasmikan pembukaan semula jalan persekutuan di Teluk Bahang yang runtuh baru-baru ini.


Sebenarnya  Jalan tersebut telah siap dibaiki dengan menggunakan dana persekutuan dan tanpa perasaan malu, Guan Eng muncul untuk merasmikannya seolah-olah ia dibiayai oleh kerajaan negeri.
Pengerusi Majlis Tindakan Persekutuan P.Pinang DS Zainal Abidin Osman
meninjau keadaan jalan persekutuan yang rosak akibat tanah runtuh 
bersama Adun BN Teluk Bahang .


Peribasa  “Lembu punya susu, sapi dapat nama” memang sesuai untuk GUan Eng . Apa tujuan Guan Eng berlakon memotong ribbon dan juga berlagak merasmikan jalan tersebut dengan  siap buat live facebook   ? 

Semasa tanah itu runtuh dan jalan rosak , beliau menyalahkan kerajaan Pusat dan mendesak segera dibaiki dan bukannya tanggungjawab kerajaan negeri. 

Tetapi bila jalan sudah siap dia berlakon memotong ribbon depan rakyat bagi mendapat publisiti murahan. 


Difahamkan ramai penduduk di situ marah  pembangunan lereng bukit dan juga penerokaan tanah dikawasan semakin tidah terkawal  dan membahayakan bila berlaku hujan lebat. 

Sepatutnya kerajaan DAP perlu dipertanggungjawabkan kejadian tanah runtuh ini dan menyiasat  semula syarat kelulusan   yang membenarkan penerokaan tanah di lereng bukit di kawasan terbabit . 

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.