..

..

MENGAPA PERUNTUKKAN PEJABAT KETUA MENTERI BAJET 2017 NAIK HINGGA RM707 JUTA ??

on Thursday, November 17, 2016 by Generasi Pejuang Bangsa
 - No Comments
Wah .. peningkatan 4.4 kali ganda peruntukan bajet untuk Pejabat Ketua Menteri daripada RM161 juta kepada RM707 juta?
Mengapa Pejabat Ketua Menteri memerlukan lebih banyak peruntukan tahun depan? Sedangkan, adakah rakyat tahu tiada apa-apa agensi di bawah Pejabat Ketua Menteri Pulau Pinang itu?
Adakah Guan Eng mahu gunakannya untuk Pilihan Raya Umum ke 14 akan datang dengan menguatkan jentera media sosial dan penerangannya ?
Malah  Pegawai Penerangan kontrak  berkerja di Pejabat KM semakin ramai dilantik antaranya  Mejar Zaidi . 

Selain itu, Perbelanjaan Mengurus untuk 2017 juga telah meningkat kepada RM1.35 bilion berbanding hanya RM280 juta pada tahun 2008, sebelum DAP mengambil alih. Meningkat 5 kali ganda lebih tinggi.
Sebelum DAP mengambil alih Pulau Pinang, mereka berkata Kerajaan BN Pulau Pinang membazir dan songlap. Sekarang ini dengan peningkatan 5 kali lebih tinggi bermakna 5 kali lebih membazir dan songlap?


RM707 juta bersamaan lebih daripada separuh daripada Perbelanjaan Mengurus diperuntukkan kepada bajet Pejabat Ketua Mentei DAP Pulau Pinang 
Apakah bentuk perbelanjaan yang Guan Eng mahu lakukan terhadap wang rakyat Pulau Pinang itu? 

Dimanakah pula “pejuang-pejuang anti Rasuah” kununnya, seperti Rafizi Ramli yang bakal dipenjarakan dan Tony Pua yang pernah lari dari berdebat dengan Arul Kanda suatu ketika dahulu? Kenapa mereka ini tidak tampil mempersoalkannya


Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.