..

..

MARIA CHIN DITAHAN BAWAH SOSMA DAKWA DIUGUT BUNUH ?

on Wednesday, November 30, 2016 by Generasi Pejuang Bangsa
 - 4 Comments



Ketua BERSIH 5 dakwa diugut lagi kali ini dengan menghantar peluru hidup & surat.

Nampak pelik juga dengan kehadiran semakin merosot BERSIH 5 kali ini , siapa pulak nak ugutnya ?

Malah baru lepas keluar dari lokap untuk siasatan di bawah SOSMA . Siasatan di bawah SOSMA adalah dakwaan cukup besar kerana ingin menjatuhkan kerajaan dipilih sah secara demokrasi .

Apa ke bodoh untuk  mengugut kepada orang yang akan dituduh dan didakwa di bahawa SOSMA ?

Fikir-fikirkanlah ....





 Pengerusi Bersih 2.0 Maria Chin Abdullah menemukan sampul surat berisi peluru hidup dan ugutan bunuh di rumahnya pagi ini.

Maria yang hadir ke mahkamah untuk pendengaran permohonan habeas corpus-nya, membuka sampul kecil yang dikokot kelilingnya, berisi sebutir peluru berkaliber .45 automatik.
Peluru tersebut dihantar bersama beberapa helai kertas kosong, dan salah satunya bertulis ‘Last Warning If Not R.I.P Marina & Family’. (Amaran terakhir, jika tidak, RIP Marina dan Keluarga).
“Inilah jenis ancaman yang saya terima sebelum perhimpunan (Bersih 5),” katanya kepada media di luar kamar mahkamah sambil mempamerkan peluru tersebut.
“Tindakan sebegini mesti dikecam, dan saya harap tindakan akan diambil oleh pihak polis ke atas orang yang bertanggungjawab melakukan ancaman ini.” tegasnya.


4 Responses

  1. Anonymous says:

    Bersih 1..2..3..4.. yg dtg 100 ribu... Bersih 5...15 ribu jer... gimmik basi peluru idup... lain kali tunjukkan peluru keta kebal... baru nnpk gempak gimik nyer

  2. Anonymous says:

    Peluru tak cukup hantar bom, bom tak cukup hantar torpedo. Biar dia usung torpedo naik turun mahkamah.

    Bodoh punya bangang.

  3. Anonymous says:

    hmmmm...nak kata najib yg arah ugut bunuh le tu...
    macam la najib ni dah takde kerja lain nak buat. mengancam sgt gamaknya si maria chin ni. akta sosma dah cukup untuk pedajal si maria chin ni, tak payah ugut2 bunuh bagai. atau ni idea dia nak bagi nampak yang dia ni adalah insan sangat bahaya kepada najib....macam2 la cara nak kasi gegar.

  4. Anonymous says:

    taktik lama tu.. org dah pakai taktik tu .. dah basi..

Leave a Reply

Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.