..

..

SERTAI BERSIH 5 , UJIAN PERTAMA UNTUK MUHYIDDIN

on Thursday, October 6, 2016 by Generasi Pejuang Bangsa
 - 1 CommentRamai geng BERSIH 5 mengharapkan  Tan Sri Muhyiddin Yassin menyertai mereka kali ini selepas gagal berbuat demikian semasa BERSIH 4 yang gagal kerana didominasi DAP .

PAS pulak   sudah membuat ketetapan tidak sertai BERSIH 5 kerana tidak menyokong agenda 
PAS memutuskan tidak menyertai perhimpunan BERSIH 5 yang dijadualkan hujung bulan depan, walaupun pada prinsipnya menyokong matlamat asal gabungan itu.
Setiausaha Agung PAS, Datuk Takiyuddin Hassan berkata, BERSIH 5 mempunyai banyak matlamat lain yang dirasakan tidak selari dengan pendekatan parti Islam itu pada masa kini.
"Kita ada kaedah sendiri untuk menjadi pembangkang yang efektif di negara ini selaras dengan budaya politik matang dan sejahtera yang di bawa Pas sekarang," katanya.
Namun Takiyuddin berkata ketetapan sama ada PAS akan membenarkan ahlinya menyertai himpunan itu secara peribadi belum diputuskan lagi.
"Ahli-ahli mungkin akan pergi itu, kita belum buat arahan lagi sama ada mahu benarkan atau tidak," katanya kepada Sinar Online.Kini pendirian Muhyiddin dinantikan selaku Presiden PPBM  samada menyertai himpunan BERSIH 5 yang dijangkap panas kerana kemungkin akan bertembung dengan gerakan anti BERSIH iaitu gerakan Baju Merah diketuai Datuk Jamal Yunos . 

Harus diingatkan Pengerusi BERSIH ini iaitu Maria China pernah memberi amaran Muhyiddin jika mahu sertai BERSIH dan diberi kebenaran untuk berucap , syaratnya ialah perlu  bersetuju dengan agenda gerakan itu.

 kebebasan seksual dan LGBT ??
Jadi BERSIH 5 adalah  1st test untuk Muhyiddin dan Mahathir .

Jika mereka mahu bersekongkol rapat  dengan DAP  serta baruanya  PKR & PAN , syarat ini perlu LULUS dahulu !

Adakah Muhyiddin sanggup  korbankan prinsipnya yang dahulu himpunan ini ditentangnya ?One Response

  1. tarantula says:

    ORG GILA KUASA NI KALAU SURUH MAKAN TAIK PUN SANGGUP

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.