..

..

KOMTAR DIGEGARKAN , GUAN ENG KORUP DIDESAK BERCUTI , LETAK JAWATAN @RRafizal @azwanbro

on Thursday, October 27, 2016 by Generasi Pejuang Bangsa
 - 6 Comments


Petang kelmarin Komtar digegarkan ditawan anak muda P.Pinang  yang 1,000 peserta Himpunan Pemuda Bangkit Pulau Pinang 2.0 berkumpul di pekarangan Kompleks Tun Abdul Razak (KOMTAR), bagi menyerahkan memorandum mendesak Ketua Menteri, Lim Guan Eng, meletak jawatan susulan dakwaan dua kes rasuahnya. 

Ia diketuai  Naib Ketua Pemuda UMNO, Khairul Azwan Harun dan Ketua Pemuda UMNO Pulau Pinang, Rafizal Rahim, berarak dari Menara UMNO di Jalan Macalister. 

Pemuda UMNO  akan meneruskan himpunan berkenaan selagi Guan Eng enggan bercuti atau melepaskan jawatan.

"Kita akan teruskan himpunan ini dan jika keadaan mendesak, kita tidak tolak kemungkinan mengadakannya di hadapan kediaman Guan Eng," katanya. 


Memorandum berkenaan diserahkan Khairul Azwan dan diterima Pegawai Penerangan Pejabat Ketua Menteri, Zahar Zainul. Sebelum ini, Khairul Azwan mengetuai Himpunan Pemuda Bangkit Pulau Pinang 1.0, yang diadakan di Persiaran Gurney, di sini, 1 Oktober lalu

Disebalik sokongan padu kerajaan DAP kepada BERSIH 5  yang akan turun pada 19 November ini untuk menjatuhkan PM ,   kepimpinan Ketua Menteri korup dituduh di mahkamah  nampaknya semakin diasak oleh rakyatnya sendiri  .

Jika bekas Pengarah Jabatan Air Sabah yang dituduh  di mahkamah akibat rasuah sudah tidak lagi memegang lagi jawatan dalam jabatannya , mengapa Guan Eng selaku Ketua kerajaan negeri  tidak boleh bercuti atau meletak jawatan ??

Amat MEMALUKAN !! 

6 Responses

 1. Anonymous says:

  Kalau nak desak kena adillah...desak MO1 sekali bercuti atau letak jawatan. Kecil atau besar sama sahaja kerana kedua-duanyà korup.

 2. Anonymous says:

  Puak Keparat!!!

  Jibo Korup standard Antarabangsa Berbillion2 Dolar disokong berterusan!!

  WTF!!

 3. Anonymous says:

  Pemuda UMNOnok Pemuda Korup!!!

 4. Anonymous says:

  Pejuang bangsa ke memalukan bangsa?

 5. Anonymous says:

  Kenapa nak bising bl diaorg mcm tu, hbs yg korang selalu melalak suruh najib letak jawatan xpe pl, bl team ni buat kat guan eng yg memamg rasuah mcm khor toyo korang marah pl..keadilan apakah korang ni..korang saja blh suruh orang letak jawatan tp org lain lain xblh suruh pemimpim korang letak jawatan..bodoh bin bingai betul la sama mcm guan eng jg korang..haram j...

 6. Anonymous says:

  Penyokong pembangkang bodoh. Guan Eng telah didakwa dan perlu letak jawatan kerana boleh memberi tekanan kepada saksi. Najib telah dibuktikan tidak bersalah oleh PAC yang turut diwakili MP pembangkang.

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.