..

..

JAMAL MERAH DITANGKAP , ORANG MELAYU BENCI DAP & BERSIH 5 MENINGKAT

on Thursday, October 20, 2016 by Generasi Pejuang Bangsa
 - No Comments
1.  Hari ini penangkapan Pengerusi Gabungan NGO Malaysia Datuk Jamal Md Yunos oleh POLIS di KLIA    satu nama yang cukup ditakuti BERSIH 5 didalangi Cina DAP menjadi topik utama berita di Malaysia  berbanding berita mengenai   Perdana Menteri sendiri  .  

2.  Penangkapan  oleh POLIS terhadap  Datuk  Jamal  hari ini merupakan permulaan  buat  HERO baru dikalangan  penyokong kerajaan dan juga silent voters orang Melayu . Biarpun di media sosial hari ini RBA begitu hebat menyerang dan mencaci Jamal di comment posting  facebookers Geng Merah , ia tidak sedikit pun mengugat semangat mereka melawan BERSIH 5. 
3.  Malah penangkapan Jamal kini turut  mendapat sokongan netizen dikalangan  orang Melayu atas pagar yang melihat ia merupakan tindakan tidak adil kerana penganjur BERSIH 5 iaitu Ambiga dan Maria Chin masih lagi bebas menghasut rakyat untuk turun jalanan menjatuhkan kerajaan .  
4. Jika difikirkan logik ada benarnya kerana  Maria dan Ambiga  juga turut melakukan ugutan jenayah terhadap kerajaan menerusi ayat, "kami akan menganjurkan demo BERSIH 5 untuk menukar kerajaan sedia ada". Adakah ayat menukar ini terlalu lembut sehingga membolehkan mereka lepas bebas dan melanggar undang-undang sesuka hati mereka?

5. Malah kenyataan di Malaysiakini dibawah ini cukup merbahaya mengatakan bahawa perlakuan melampau tersebut tidak menjadi kesalahan atas alasan kebebasan menyuarakan kemarahan - dilihat seperti mempertahankan tindakan mereka yang telah melukakan hati dan mencetuskan kemarahan ramai pihak. Sikap Maria Chin  ini lah yang menjadi punca sikap biadap semakin menular di kalangan masyarakat.6.  Sebenarnya , yang tersirat disebalik penangkapan Jamal hari ini sebenarnya telah memberi checkmate  kepada BERSIH dan DAP .   Ambiga dan Maria sudah tak senang duduk  kemungkinan mereka pun akan ditangkap selepas ini   walaupun membuat drama ala DAP  diugut .  Selain itu , sokongan terhadap Merah meningkat dan kebencian terhadap DAP bertambah .  Orang bukan Cina kini sudah menjauhi BERSIH yang semakin hilang arah tuju .  


]
Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.