..

..

TOLONG MELAYU KONON , SEJAK BILA HARGA RUMAH KSR RM72500 NAIK KE HARGA RM 140 RIBU ?

on Wednesday, September 7, 2016 by Generasi Pejuang Bangsa
 - 2 Comments
Ketua Menteri korup DAP ini memang kaki putar alam menipu orang Melayu P.Pinang.
Rumah kos sederhana rendah yang harga RM72500 pun dia pusing cerita cakap kerajaan negeri bayar RM140 ribu kononnya membantu Bumiputra memiliki rumah . 
Kalau rumah harga siling ditetapkan RM72500 , mengapa kerajaan DAP bayar sehingga RM140 ribu ?Sila jawab persoalan oleh sdr Azizi Safar di bawah ini : 

The Rise @ SP Chelliah:
Part 1: Kenapa Kerajaan Negeri bayar RM 140,000 untuk seunit rumah KSR yang harga silingnya hanya RM 72,500 seunit?
Mengikut polisi perumahan Kerajaan Negeri Pulau Pinang, siling harga bagi rumah dalam kategori Mampu Milik Kategori B atau Kos Sederhana Rendah (KSR) hanyalah RM72,500 sahaja.
Kenapa Kerajaan Negeri Pulau Pinang menggunakan wang dari Tabung Amanah Perumahan Bumiputera untuk membayar pemaju dan MBPP sejumlah RM44.6juta untuk 320 unit rumah KSR yang kononnya akan dijual semula kepada pembeli Bumiputera sahaja ?
Sejak bilakah harga rumah Kos Sederhana Rendah (KSR) atau Rumah Mampu Milik Kategori B mengikut takrifan Kerajaan Negeri Pulau Pinang dinaikkan ke RM140,000 seunit?


2 Responses

  1. Anonymous says:

    untuk rumah kos rendah 1 kaki kos termasuk Upah tak sampai RM100.. tak masuk harga tanah... dalam kes ini tanah adalah hak kerajaan negeri... kalau 700 kaki maksimum adalah rm70000 je. kenapa kerajaan negeri nak tampung lagi RM140,000. Apakah ini satu lagi cara mengelapkan wang kerajaan negeri. SPRM sepatut mampu membuat penilaian harga. Material untuk rumah murah pastinya murah dan sebahagian besar nya material yg reject dari segi quality. Namun ia memang tidak menjejaskan struktuk bangunan.

  2. Anonymous says:

    Pasai dia tau org penang cuma pandai loya burok.

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.