..

..

NAJIB TAK HADIR UNGA PUN JADI ISU , INI JAWAPAN TPM @Zahid_Hamidi

on Monday, September 19, 2016 by Generasi Pejuang Bangsa
 - 1 CommentPM tak hadir UNGA di AS pun jadi isu politik oleh  pembangkang  .

Walhal ia perkara biasa dan tidak mengejutkan .Pemimpin negara lain pun seperti Indonesia pun tidak menghantar Ketua Negara  sebaliknya menghantar wakil .

Lain kali kalau nak membuat spekulasi kena check juga fakta protokol ke persidangan PBB ini .NEW YORK -  Bukan sesuatu yang luar biasa apabila Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak tidak menghadiri Persidangan Agung Pertubuhan Bangsa Bersatu (UNGA). AHMAD ZAHID HAMIDI AHMAD ZAHID HAMIDI Timbalan Perdana Menteri, Datuk Seri Dr. Ahmad Zahid Hamidi berkata, mewakilkan tugas mengetuai delegasi Malaysia kepada Timbalan Perdana Menteri bukan merupakan sesuatu yang luar biasa kerana banyak negara lain yang menghantar wakil bagi mewakili ketua negara dan kerajaan masing-masing.

"Bukan merupakan sesuatu yang ganjil untuk sama ada menteri luar atau timbalan perdana menteri hadir sebagai wakil pada Perhimpunan Agung Pertubuhan Bangsa-bangsa Bersatu (PBB)," katanya kepada media Malaysia yang membuat liputan ketibaan beliau di UNGA di sini pagi tadi.

 Beliau berkata, daripada 193 negara anggota PBB, setakat ini 54 negara termasuk Indonesia yang menyatakan bahawa ketua negara dan kerajaan mereka tidak akan menghadiri perhimpunan -


One Response

  1. Anonymous says:

    apa puak2 ni nak kisah negara lain..atau mereka memang bodoh macam katak bawah tempurung..dalam otak mereka sasaran hanya pemimpin utama negara..dalam hati2 mereka terlekat nanah busuk yang sukar di ubat..

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.