..

..

MAHATHIR NAK MUHYIDDIN VS DAP NAK ANWAR JADI PM

on Wednesday, September 28, 2016 by Generasi Pejuang Bangsa
 - 2 CommentsGILA KUASA ...itulah antara lirik dalam lagu OPERA HIDUP oleh kumpulan Wings yang ditujukan tepat kepada Mahathir dan pakatan pembangkang .

Wahyu dari London telah turun daripada Pengerusi PPBM  untuk  meletakkan Muhyiddin sebagai Perdana Menteri jika Pembangkang memenangi PRU14 .

Hebat betul Pengerusi PPBM lebih besar daripada Presiden parti . Ini juga  bermakna Perdana Menteri tidak boleh membuat keputusan dan akan merujuk terlebih dahulu keputusan Pengerusi . Muhyiddin hanya  jadi tunggul dan boneka PM  saja untuk Mahathir 

Seorang yang tidak menjadi wakil rakyat melalui sistem pilihanraya tetapi boleh menentukan keputusan dibuat seorang Perdana Menteri.  Itu yang cuba dilakukan Mahathir terhadap Najib tetapi beliau tersalah  langkah dan gagal  .

Manakalah Pakatan Harapan diketuai DAP pulak mahu Anwar Ibrahim menjadi Perdana Menteri bukannya Muhyiddin pilihan Mahathir . Anwar Ibrahim juga akan mengikut telunjuk  DAP kerana parti iut   lebih dominan serta memiliki kerusi Parlimen paling banyak  dalam Pakatan pembangkang .

Malah kajian palsu IDE bahawa kononnya rakyat Selangor mahu Anwar jadi PM hanya sebagai propaganda persepsi untuk menguatkan lagi kononnya dia calon pilihan .

Negara boleh jadi cacar marba jika Pakatan pembangkang menawan Putrajaya . Siapa nak jadi PM pun masih lagi bergaduh . Rakyat boleh menilai masa depan negara seperti ini yang dimahukan .


2 Responses

  1. Anonymous says:

    Seorang yg masih terasa negarawan yg hebat... tapi sayang dari dulu lagi perasan rakyat masih menyembah beliau.... selama ini UMNO yg naik kan beliau ... akar umbi dan grassroot lansung x ade... boboi dan pp lebam lansung tak bawa wave apa2 pun dari grassroot..... bahana pemimpin terlajak perasan...

  2. Anonymous says:

    ini ke keputusan council of elder yang dimaksudkan oleh mamak kerala???

    berapa ramai ahli anggota council tu??? Apa?? Ade sekor aje keanggotaannya????

    Muahahahahahaha

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.