..

..

DAP TEPUK TANGAN KESILAPAN TENG CHANG YEOW CEPAT MELATAH TEGURAN TPM @Zahid_Hamidi

on Sunday, September 11, 2016 by Generasi Pejuang Bangsa
 - 2 Comments


Cukup TIDAK MATANG kenyataan Pengerusi BN P.Pinang Teng Chang Yeow hari ini  bagi  meraikan lawatan Timbalan Perdana Menteri Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi ke P.Pinang bagi merasmikan Persidangan Perwakilan UMNO Balik Pulau dan Kepala Batas. 


Sewajarnya beliau perlu meneliti teguran Timbalan Perdana Menteri kepada pimpinan komponen BN  secara keseluruhannya sebelum memberi kenyataan balas. 

Sebelum itu Timbalan Perdana Menteri, Zahid Hamidi dalam ucapannya di Balik Pulau telah menyeru agar jentera pilihanraya Barisan Nasional diperkukuhkan dan mengatur strategi yang lebih berkesan untuk menawan semula Pulau Pinang.

Dalam ucapannya itu Zahid menegaskan parti komponen Barisan Nasional (BN) perlu mencontohi semangat kerja dan kekuatan jentera UMNO Pulau Pinang bagi memastikan langkah menawan semula negeri itu dapat direalisasikan.

Timbalan Perdana Menteri berkata, jentera parti komponen BN belum mencapai tahap dan prestasi seperti dipamerkan jentera UMNO di negeri ini.

Sehubungan itu, katanya jentera parti komponen BN termasuk GERAKAN, MCA dan MIC perlu berlapang dada menerima bantuan daripada UMNO, selain mengetepikan rasa malu, kecil hati dan sombong.

“BN Pulau Pinang belum bangkit walaupun kalah pada Pilihan Raya Umum Ke-12 (PRU-12) dan PRU-13 kerana jentera BN cuma mengharapkan UMNO.

“Justeru, rakan BN perlu buka pintu, tidak sombong atau angkuh menerima bantuan daripada UMNO bagi memastikan hasrat merampas semula Pulau Pinang dapat direalisasikan,” katanya merasmikan Mesyuarat Perwakilan UMNO Bahagian Balik Pulau siang tadi.Point utamanya daripada  kenyataan TPM  ,UMNO sedia membantu parti komponen BN di P.Pinang malah semasa ucapan di Kepala Batas beliau bersedia turun semula  ke negeri bagi bertemu menyelesaikan masalah parti komponen bagi menggerakan jentera BN bersama UMNO  . 


Selaku Pengerusi Barisan Nasional Pulau Pinang , Teng seharusnya tidak cepat naik angin memandangkan apa yang diungkapkan oleh Zahid adalah satu teguran membina yang sewajarnya menjadi pedoman buat pemimpin itu memantapkan lagi jentera Barisan Nasional di Pulau Pinang.

Sekarang ini kesannya puak musuh BN iaitu DAP sudah mula melaga-lagakan UMNO dengan parti komponen BN . Jadi , ia cukup merugikan dan menampakkan kesepakatan dan keutuhan terjejas . Tetapi di dalam entry status FB terbaru   Timbalan Perdana Menteri , beliau sendiri  telah menjelaskan maksud teguran ini   kepada Teng Chang Yeow .

Seperti yang diharapkan pemimpin No 2 negara ini , semoga perpaduan dan kesepakatan parti BN di P.Pinang bertambah utuh bagi merampas kembali P.Pinang. 
2 Responses

 1. Anonymous says:

  Dah duduk di Malaysia berapa tahun, tapi masih belum faham makna dalam bahasa Malaysia. Itu yg UMNO dok sembah tiap2 hari ... nasib bangsa ku

 2. Anonymous says:

  Aku nak Khaborkan kisah sedih di ampang Jjayaselama Pakatan Rakyat @ Pakatan Harapan memerintah Selangor.

  Kini hampir dua dekad setelah menang pilihanraya,AIR diberi secara percuma kepada penduduk di negeri Selangorbila di ambil kira jumlah penggunaan
  secara purata.Namun indah khabor saja

  Masalah utama yg dihadapi sejak pemberian air secara percuma ialah, tekanan AIR akan dikurangkan pada pukul lebih kurang 11.00 malam.
  Jadi mana mana penduduk disekitar Ampang Jaya yg tinggal di Apartment, Rumah Flat,Rumah Kedai tidak akan mendapat bekalan air menjelang pukul 11.00 malam sehinggalah pukul 5.30 pagi. Kadang kadang air hanya sampai pada pukul06.00 pagi.

  Bila dirujuk pd Puspel dan Syabas,mereka menjelaskan pihak pengurusan meluluskan supaya tekanan air dikurangkan pd waktu malam drp pukul 11.00 malam keatas dan tekanan akan seperti sedia kala menjelang 05.30 pagi.Ini dapat menjimatkan perbelanjaaan dan memaksimakan keuntungan syarikat,begitulah komen pekerja syabas.

  Pihak Pengurusan Puspel,Syabas, mahupon Kerajaan negeri atau sesiapa sahaja hanya memikirkan keuntungan,airpon diberi secarab percuma.

  Tahukah Pihak Pengurusan Puspel,Syabas dan Kerajaan Selangor, air adalah keperluan asas.Tiada air sangat menyusahkan. Jangan ceritalah paip selalu bocor,tiada air kerap kali berlaku.

  Haramjaddah pukimak pihak pengurusan hanya pikir untung,apa jadi pada rakyat pergi mampuslah. YB Zuraaida, Laknatullah tak ambik berat langsung soal kawasan,sibok mengumpulkan kekayaan diridan kroni.

  Sila rujuk laporan blog dan siatan SPRM.YB Kassim lagilah seorang YB PAS yg paling takberguna, sekor lagi haramjaddah sibok jaga kepentingan sendiri, kebajikan rakyat tidak diambil peduli.
  Berlakon Alim tapi perangai serupa Iblis Syaitan. Waktu korbaan baru nampak BABI Zuraidah, BABI kasim jengok sekejap masjid.

  Celaka lah kau Zuraidah, Celaka lah Kau Kassim.
  Aku takmahu air percuma, pulihbalikbekalan air, pulih balik tekananair. Aku kerja jurujual,balik rumah pukul 11..00, macam mana nak mandi tak der air.Hari hari mandi air tong.

  Celaka pukimak sial haramjaddah YB Zuraidah,YB Kassim,Pengurusan PUSPEL dan SYABAS,semoga engkau menjadi ahli neraka kekalselamam-lamanya di dalam. Engkaau pengkhianat kpd perjuangan.

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.