..

..

ANAK MELAYU JANGAN HANYA HEBAT DI FACEBOOK TAPI MENGUNDI TAK DAFTAR

on Wednesday, September 21, 2016 by Generasi Pejuang Bangsa
 - 4 Comments" kini kita cuma tinggal kuasa yang akan menentukan bangsa " ... Itulah lirik lagu Anak Kecil Main Api yang cukup mendalam maksud dan bertepatan dengan kepentingan  daftar sebagai pengundi . 

Gambar di atas kelihatan berpusu-pusu anak muda Cina berumur 21 tahun ke atas mendaftar mengundi di Sungai Choh , Selangor dianjur DAP bagi mengundi di PRU14 tidak lama lagi. 

Ini kerana mereka tahu kepentingam 1 undi ini untuk mempertahankan kerajaan DAP di Selangor dan menjatuhkan kerajaan BN diterajui UMNO di Persekutuan . 


Selain itu , mereka juga tahu bahawa kaum mereka tidak ramai seperti orang Melayu yang majoriti penduduk negara ini .  Keluarga Melayu kalau diikutkan sejak dulu mempunyai  anak ramai berbanding keluarga Cina .  Di situ memang kita Juara  kerana bagi kita anak itu adalah rezeki daripada Allah bukan seperti mereka yang mana ada menganggap sekarang kos sara hidup tinggi dan tak perlu anak yang ramai .


Persoalannya , di mana hilangnya anak muda Melayu  yang masih tidak lagi mendaftar mengundi ?

Difahamkan juga ada ahli Pemuda , Puteri UMNO sendiri masih lagi tak mendaftar mengundi ?

Jangan kita hanya bangsa yang  gah di facebook mengkomen mengutuk orang , troll dan menviralkan saja isu politik  tapi bila ditanya mengundi tak daftar pun .

Sanggupkah  kita nak membiarkan bangsa lain menentukan KUASA  di tanahair sendiri ???

Jadi , mulai hari ini semua AYUH ANAK MUDA MELAYU ,,,jadi lah bangsa yang ada MARUAH dengan menjadi PENGUNDI  demi masa depan anak cucu kita .

#JOMDAFTARMENGUNDI 
4 Responses

  1. He2 lancau..koya adil konon

  2. He2 lancau koya adil konon

  3. He2 lancau koya adil konon

  4. Anonymous says:

    salah kerajaan juga yang sekarang sedang tidor..... tidak buat undang undang yang secara otomatik setiap warganegara apabila sampai umur 21 di wajibkan mengundi tak perlu daftar. Sekiranya sesiapa tak undi tidak berhak undi untuk PRU berikutnya ... ikut contoh negara jiran Singapura. Sekiranya ingin mengundi PRU berikut nya harus buat rayuan dari SPR.

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.