..

..

ALAHAI.. KHAIRUDDIN SEMBANG SAJA , BILA MAHATHIR TUBUH PARTI BARU TAK MAHU MASUK ...

on Saturday, August 6, 2016 by Generasi Pejuang Bangsa
 - 5 Comments






Bekas Naib Ketua Umno Bahagian Batu Kawan, Datuk Seri Khairuddin Abu Hassan rupanya kaki AUTA saja lebih .  Pergi sana sini ikut Mahathir yang nak tubuh parti sendiri  .

Tapi last-last  dia mengaku  tidak akan menyertai parti politik baharu yang diusahakan idolanya . 

Simple saja sebab apa dia tak mahu masuk parti itu bakal dipimpin oleh  Muhyiddin Yassin .   Setakat dok bercakap bagi alasan tidak mempunyai cita2 dalam politik adalah wayang sandiwara saja . 

Tegas Khairuddin, beliau tidak mempunyai cita-cita dalam politik dan memilih untuk berjuang menentang rasuah atas kapasiti individu tanpa terikat dengan mana-mana parti politik.


"Saya tidak bercadang dan tidak berminat untuk menyertai parti baharu yang bakal dipimpin oleh Tan Sri Muhyiddin Yassin kelak.

"Saya tidak perlu berada dalam parti politik baharu untuk mencapai matlamat melawan penyelewengan kes skandal 1MDB. Sebelum Tan Sri Muhyiddin bercakap tentang isu 1MDB, saya secara bersendirian telah pun mengambil langkah proaktif memerangi kes itu bersama dengan beberapa pemimpin pembangkang," katanya menerusi kenyataan pada Jumaat.


Orang politik kalau cakap macam itu KAKI AUTA ..

Dia tak mahu masuk parti itu sebab Muhyiddin jadi Ketua bukannya Mahathir . Kalau  letak Mahathir yang memimpin mesti dia masuk punya sebab itu bossnya . 


Kesimpulannya ,  pendirian Khairuddin   ini menunjukkan bahawa  parti baru ditubuhkan Mahathir sendiri tidak diyakini oleh orang kuatnya sendiri . Malah parti ini bukan untuk membela rakyat sebaliknya hanya  berjuang untuk  pemimpin .












5 Responses

  1. Anonymous says:

    Adakah nak menegakkan kebenaran kena masuk parti politik?

  2. Anonymous says:

    dia ni mengorat artis pandai la..

  3. Anonymous says:

    ya tidak semestinya...... tapi kaau dah celik mata ajer dah ada atas pantas politik.... hang ingat kebenaran bagaimana yg dia nak buktikan...... Dan lihat lah latar belakang dia bro..... bekas ketua bahagian...... errrrr.... kilang kasut ker tu?.... come on lah.... Lee Lam Tai.... tak masuk politik atau atas pantas politik pun bleh ajer menyiarkan kebenaran.... so agak2lah..... aku rasa apa yang mamat manis ni cakap bukankah apa yg dissemination dalam benak hati dia...... memohong ajer.

  4. Anonymous says:

    ya tidak semestinya...... tapi kalau dah celik mata ajer dah ada atas pantas politik.... hang ingat kebenaran bagaimana yg dia nak buktikan...... Dan lihat lah latar belakang dia bro..... bekas ketua bahagian...... errrrr.... kilang kasut ker tu?.... come on lah.... Lee Lam Tai.... tak masuk politik atau atas pantas politik pun bleh ajer menyuarakan kebenaran.... so agak2lah..... aku rasa apa yang mamat manis ni cakap bukanlah apa yg disematkan dalam benak hati dia...... memohong ajer.

  5. Anonymous says:

    Takkanlah dia nak mau join. Nombor satu dah Muhyi tangkap. Shafie Afdal, Zainuddin Maidin dan banyak lagi nama besar nak campak kat mana? Last2 dia dpt jawatan pembancuh kopi aje. Cuba kaji saja sejarah politik dia kalau nak faham. Demi rakyat? melawan rasuah dan penyelewengan?...oh! itu iklan saja utk menarik bahlul2 yg mudah mempercayai cakap org politik. Politik di Malaysia ni adalah satu saluran utk mendapat kuasa, wang dan nama. Kalau saluran tu gelap aje, buat apa serah tengkuk?

Leave a Reply

Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.