..

..

ADAKAH PAS SEDIA KOMPROMI ISU HUDUD UNTUK U TURN SEMULA BERSAMA DAP ?

on Wednesday, July 13, 2016 by Generasi Pejuang Bangsa
 - 4 Comments


Tindakan Timbalan Presiden PAS Tuan Ibrahim Tuan Man  yang menyeru gencatan senjata sesama pembangkang dan mahu bersatu menumbangkan BN memberi indikasi hasrat terpendam dalam dirinya mahu kembali tahaluf siyasi dengan DAP . PAS hari ini menyeru “gencatan senjata” sesama pembangkang, sebaliknya menggembleng tenaga bersama untuk menumbangkan BN.
Timbalan presidennya Datuk Tuan Ibrahim Tuan Man berharap pertelagahan sesama mereka kini dapat ditamatkan demi rakyat dan masa depan negara.
“Pertama, parti-parti pembangkang perlu melaksanakan gencatan serangan sesama sendiri bagi memberi fokus kepada musuh sebenar Umno-BN.
“Jangan pedulikan tulisan murahan tentera siber yang suka melagakan antara satu sama lain. Golongan ini akan ada di setiap zaman dan tempat.
“Apa yang penting dilihat ialah masa depan negara.

“Kerana masa depan rakyat, agama, bangsa bahkan parti politik hanya akan wujud bila adanya kestabilan negara,” kata Tuan Ibrahim dalam kenyataannya hari ini.


Apakah kenyataan  Tuan Ibrahim ini merupakan kenyataan peribadi atau mewakili PAS? Setakat ini tiada lagi ulasan dari Majlis Ulama mahupun Presiden sendiri . 
Jika ia kenyataan rasmi PAS , adakah ini  bermakna PAS sudah berkompromi soal hudud dan RUU Mahkamah Syariah dengan DAP asalkan dapat bersama dalam satu Pakatan menumbangkan BN   ??
DAP sudah tentu menentang prinsip dan dasar dibawa PAS bukannya akan hormati seperti didakwa Tuan Ibrahim jika mereka kembali tahaluf siyasi semula . 
Cukup memalukan Timbalan Presiden PAS yang gah hebat   memakai pakaian pahlawan Melayu di muktamar tahun lepas  tapi kini sedang menjilat ludah kembali hanya semata-mata nak bersama DAP  !!

4 Responses

 1. Anonymous says:

  PUAK2 NI KECEK SERUPO BURUNG GEMALO KUBA.

 2. Anonymous says:

  Ingat la pas, dapigs tu seperti anjing tersepit. Ada dapigs dah buat duit kat kelantan tapi gigit tangan pas. Jangan mudah lupa sebab nak pegang jawatan dunia. Dapigs juga yg bisibg pasal parti lu punya bil 'hudud' tu. Ingat harbi ........

 3. Anonymous says:

  Ada lagi virus dlm pas nampaknya....

 4. Anonymous says:

  Hidup pas..bersatu dengsn pakatan harapan. Takbir ALLAHU AKBAR

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.