..

..

ZAHID PERNAH DIPENJARA ISA ZAMAN BAPA MUHKRIZ TAPI TAK KHIANATI & SETIA PARTI

on Monday, June 27, 2016 by Generasi Pejuang Bangsa
 - 5 CommentsMuhkriz yang sering bercakap soal dirinya kononnya  masih setia kepada parti bukan pemimpin     wajar mendengar luahan kisah hidup dari Timbalan Perdana Menteri DS Ahmad Zahidi Hamidi  .

Cerita Zahid Hamidi  yang pernah ditahan ISA zaman bapak Muhkriz menjadi Perdana Menteri pada 1998 lebih besar ujian dan dugaanya .


 Menjawab soalan Harith mengenai pemecatan Tan Sri Muhyiddin Yassin dan Datuk Seri Mukhriz Mahathir daripada UMNO, semalam, Naib Presiden UMNO itu berkata ahli UMNO perlu setia kepada parti. Ahmad Zahid, yang juga Menteri Dalam Negeri, berkata beliau setia kepada parti walaupun pernah ditahan di bawah Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA) pada 1998. 

"Saya sabar, ikut arus dan setia kepada parti dan kini saya berada di sini... kesetiaan adalah penting," katanya. Menurutnya, arena politik masa kini lebih canggih dengan cabaran baharu perlu diberi perhatian terutama membabitkan generasi muda. "Perubahan minda berlaku dan emosi mereka juga berubah kerana golongan ini kini lebih cerdik, pandangan yang lebih kritikal, ...ini apa yang kita panggil Gen Y dan Z," katanya. 


Semalam Muhkriz dan Muhyiddin membayangkan mereka bakal sertai parti politik lain atau menubuhkan parti baru .

Ternyata kini  mereka telah menunjukkan diri sebenar mereka .

Level kesetiaaan mereka nampaknya  masih belum cukup untuk menjadi seperti mana Zahidi Hamidi , Pak Lah , TS Isa Samad dan lain-lain.5 Responses

 1. Anonymous says:

  Assalam Bro,Zahid bersekongkol dengan Najib untuk memfaraidkan harta negara.....

 2. Anonymous says:

  yalah...setia babibuta

 3. Anonymous says:

  Dendamku dah terbalas....

 4. Ngko dua orang ni puasa ke hari ni?

 5. Anonymous says:

  budak bagan tu pun penah nak singkirkan PM ketika itu...sekarang ni lagi mau cerita pasal kesetiaan kepada pemimpin...piiiii raaa...

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.