..

..

MAHFUZ BEAN MELAWAK KEMBALI , JADIKAN SAKIT MB KEDAH SEBAGAI BAHAN

on Friday, June 24, 2016 by Generasi Pejuang Bangsa
 - No Comments


Siapa tak kenal Mahfuz Bean , pemimpin PAS tapi berhati PAN yang mulut longkang sentiasa menggunakan kemahiran sindiran lawaknya kepada pihak lawan. 

Kali ini kepada MB Kedah Datuk Seri Ahmad Bashah yang diketahui umum sedang dirawat di HPP selepas menjalani pembedahan . 

Sewajarnya di bulan Ramadhan ini , beliau mendoakan kesihatan yang baik kepada MB Kedah tetapi sebaliknya Mahfuz menjadikan ia sebagai modal lawak bodohnya menyindir mesyuarat Exco dilakukan di wad . 

Tidak pelik rasanya mesyuarat Exco dilakukan di hospital kerana sebelum ini sudah  ada MB yang berbuat demikian . 

Mahfuz dilihat mempunyai agenda  walaupun  menampakkannya dirinya tidak matang berpolitik dengan menyindir keadaan MB Kedah . 

 Isu pemangku MB Kedah yang disebut beliau jelas menunjukkan niat tidak baiknya cuba mahu menggangu urusan pentadbiran kerajaan Kedah dan dalaman parti BN . 

Mahfuz diketahui  umum adalah penyokong tegar Mahathir dan Muhkriz dan tentunya beliau cuba menjadi batu api dan take advantage daripada keadaan kesihatan MB Kedah .

Lebih baik beliau muhasabah diri terlebih dahulu sebelum nak mengata orang lain . “Tidak lama lagi, pusat pentadbiran Kerajaan Kedah akan berpangkalan di wad kecemasan Hospital Besar Pulau Pinang (HPP), tempat di mana (Datuk Seri) Ahmad Bashah (Md Hanapiah),” demikian sindir Ahli Parlimen Pokok Sena, Datuk Mahfuz Omar.

Beliau berkata demikian ketika mengulas mesyuarat Exco Kedah yang terpaksa diadakan di wad kecemasan hospital terbabit semalam memandangkan menteri besarnya, Ahmad Bashah masih berada dalam tahanan wad yang sedang menjalani rawatan akibat komplikasi usus.

Kata Mahfuz, beliau turut bersimpati dengan keadaan kesihatan yang menimpa Ahmad Bashah, bagaimanapun katanya, pemimpin BN itu sendiri sepatutnya perlu mendahulukan Kedah dan rakyat.
“Berapa lama lagi Ahmad Bashah perlu tinggal di hospital dan berapa lama Kedah akan ditadbir dari wad ICU Hospital Pulau Pinang? Berapa lama pula Ahmad Bashah perlu bercuti sakit atau berehat selepas keluar dari hospital?

“Ini sangat penting untuk rakyat Kedah. Bagi rakyat Kedah, mereka mahukan perjalanan kerajaan negeri dapat berjalan dengan baik dengan dipimpin oleh seorang menteri besar dari Wisma Darulaman bukan dari wad ICU hospital,” katanya lagi.

Ahmad Bashah sebelum ini dikejarkan ke Kedah Medical Centre (KMC) selepas mengadu tidak selesa ketika menghadiri mesyuarat di Hotel Grand Alora, Mergong, Kedah sebelum disahkan komplikasi usus.

Bagaimanapun, pada 6 Jun lalu, Ahmad Bashah ditukarkan ke HPP untuk proses pemantauan berterusan.

“Pegawai perubatan perlu memberikan penjelasan tentang berapa lama lagi Ahmad Bashah perlu berada di wad ICU. Apakah perlu ada pemangku Menteri Besar Kedah untuk memastikan perjalanan sebuah kerajaan yang lebih licin dan efisien?


Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.