..

..

DAP HIPOKRIT DESAK PM BERCUTI TAPI KES RASUAH GUAN ENG TAK PERLU #DAPRASUAH #LGExit

on Thursday, June 30, 2016 by Generasi Pejuang Bangsa
 - 2 CommentsSama seperti bagaimana parti DAP  telah mendesak Najib untuk mengambil cuti disebabkan oleh kebimbangan siasatan  1MDB.

Tetapi yang membezakan antara Najib dengan Guan Eng ialah dia  tidak  terlibat dan tidak disabitkan dengan sebarang salah laku kewangan.

Hari ini  Guan Eng didakwa jelas di mahkamah  untuk 2 pertuduhan rasuah.

Mengapa DAP sokong kekalkan jawatan Guan Eng yang mana sudah tiada intergriti bergelar Ketua Menteri lagi ??

DAP ternyata parti  cakap tak Serupa bikin .

 Guan Eng perlu mengambil cuti segera dari jawatan Ketua Menteri berdasarkan prinsip yang sama pembangkang gunakan untuk  untuk menekan  PM.

Adakah rakyat P.Pinang boleh terima seorang Ketua Menteri yang  KORUP RASUAH  memerintah negeri ini ??

Ini bukan soal konspirasi BN seperti dituduh Guan Eng  sebaliknya salahlaku ini dilakukan beliau sendiri kerana membeli rumah dibawah harga pasaran .

Pembelian rumah yang dibawah harga pasaran ini tiada mengena dengan kerajaan BN . Tuduhan beliau mengaitkan kerajaan Pusat adalah tidak berasas dan terdesak .

GUAN ENG PERLU LETAK JAWATAN KETUA MENTERI  - UMNO P.PINANG

*Kenyataan Media*
_*Datuk Seri Zainal Abidin Bin Osman*_
Pengerusi Badan Perhubungan UMNO Negeri Pulau Pinang

Khamis, 30 Jun 2016

_*Penahanan YAB Ketua Menteri Pulau Pinang oleh Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) dan Pendakwaan di Mahkamah Pulau Pinang di bawah Seksyen 23, Akta SPRM dan Seksyen 165 Kanun Keseksaan.*_

" Kita percaya penahanan YAB Ketua Menteri Pulau Pinang oleh SPRM semalam untuk didakwa di Mahkamah pada pagi ini bagi kesalahan melakukan rasuah di bawah Seksyen 23, Akta SPRM dan Seksyen 165 Kanun Keseksaan dibuat setelah pihak Pejabat Peguam Negara berpuas hati dengan Kertas Siasatan yang telah dikemukakan oleh SPRM kepada Pejabat Peguam Negara."

" Ini bukan pertama kali seorang pemimpin negeri didakwa di Mahkamah atas tuduhan rasuah. Ini bukan pendakwaan politik (political persecution) kerana yang didakwa adalah seorang pemimpin parti pembangkang. Pendakwaan terhadap tertuduh dibuat setelah siasatan yang teliti, rapi dan professional dilaksanakan oleh SPRM."

" Kita difahamkan seramai lebih 90 orang individu telah dipanggil oleh SPRM bagi membantu siasatan kes rasuah Ketua Menteri Pulau Pinang dalam pembelian sebuah banglo di bawah harga pasaran daripada seorang ahli perniagaan yang dikatakan ada urusan perniagaan dengan Kerajaan Negeri Pulau Pinang."

" Undang-undang dilaksanakan dengan adil dan saksama tanpa mengira pangkat, bangsa, agama atau pegangan politik; yang tertuduh diberi peluang seluas-luasnya untuk membela diri di mahkamah. Begitu jugalah Lim Guan Eng akan berpeluang untuk membela dirinya di Mahkamah nanti."

" Sebelum Lim Guan Eng, belum ada mana-mana Ketua Menteri Pulau Pinang atau bekas Ketua Menteri Pulau Pinang yang telah dihadapkan ke Mahkamah dan dikenakan pertuduhan salah laku rasuah."

" Sehubungan dengan dua pertuduhan salah laku rasuah terhadap dirinya telah di bawa ke Mahkamah, Lim Guan Eng perlu segera melepaskan jawatan beliau sebagai Ketua Menteri Pulau Pinang dan lain-lain jawatan yang disandangbeliau dalam Kerajaan Negeri Pulau Pinang sehingga perbicaraan kes rasuah beliau selesai. Tindakan ini adalah perlu bagi menjamin integriti jawatan Ketua Menteri Pulau Pinang tidak dipertikaikan."

Terima kasih.


2 Responses

  1. Anonymous says:

    si jibby bila nak dakwa..ini besar punya...

  2. Anonymous says:

    Bukti kan dulu... fakta ade...? Bukti mana..? WSJ..Panama News... Swiss Bnk...Singapork Bank..? Skg budak Husni plak ko org kaut.... mintak husni kemuka bukti pertuduhan.....

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.