..

..

SERANGAN KEMPEN #SEMUASALAHAZMIN KERANA ISU PERTEMBUNGAN CALON #PRNSARAWAK

on Tuesday, April 26, 2016 by Generasi Pejuang Bangsa
 - No Comments

Musuh Azmin Ali dalam PKR terutama dari kem Jijah   kini sudah mula pint point kepada beliau dalam  isu pertembungan Calon PKR - DAP di PRN Sarawak .

Itu bukan  perkara pelik dalam PKR ini kerana sejarah  PKR bila berdepan masalah dalaman mereka akan mula mencari salah orang tapi kali ini mereka tuduh Azmin bukan BN .


Ini kerana mesej whasapp untuk ahli PKR  sudah mula bertebaran dari kem Azmin mempertahankan bos mereka dalam isu calon PKR bertembung DAP   di Sarawak ini .

Mesej whasapp ini juga menggambarkan kem Azmin kini sedang  berdepan dengan  musuh dalam parti mereka  serta juga DAP .
RISALAH TOLAK PAIP - Pemuda Anti Ilmu Pengetahuan

PILIHAN RAYA NEGERI SARAWAK 2016 - SIAPA TAMAK & ANGKUH ?

Terdapat 5 kerusi (Mulu, Murum, Ngemah, Mambong & Simanggang) yang bertindih selepas proses penamaan calon pagi tadi.

FAKTA 

N78 : Mulu - Kerusi baru yang dahulunya dikenali sebagai DUN Belaga. Pada tahun 2011, DUN ini ditandingi oleh PKR mewakili Pakatan Rakyat.

N66 : Murum - Kerusi baru yang dahulunya dikenali sebagai DUN Telan Usang. Pada tahun 2011, DUN ini ditandingi oleh PKR mewakili Pakatan Rakyat.

N49 : Ngemah - Kerusi ini pada tahun 2011 ditandingi oleh PKR mewakili Pakatan Rakyat.

N19 : Mambong - Kerusi baru yang dahulunya dikenali sebagai DUN Bengoh. Pada tahun 2011, kerusi ini ditandingi oleh PKR mewakili Pakatan Rakyat.

APA YANG BERLAKU ?

1. Azmin Ali dan Nurul Izzah telah diberikan mandat selaku Timbalan Presiden & Pengarah Jawatankuasa Pilihanraya untuk berunding dengan tuntutan DAP terhadap kerusi ini.

2. Biarpun telah dipersetujui secara prinsip untuk pertandingan 1 lawan 1, PKR Negeri Sarawak tetap meminta pimpinan pusat untuk mempertahankan kerusi terbabit memandangkan kerusi tersebut asalnya disandang oleh PKR dan calon-calon PKR telah bekerja sejak sekian lama biarpun tewas dalam PRN 2011.

3. Azmin tegas mempertahankan maruah PKR dan anggota yang telah bekerja keras sekian lama. Azmin cuba menghubungi Lim Guan Eng berkali-kali sehari sebelum penamaan calon tetapi tidak dijawab dan mendapat maklum bahawa Lim Guan tidak mahu meneruskan rundingan.

3. DAP yang diwakili oleh Lim Guan Eng tidak mahu meneruskan rundingan biarpun dirayu oleh PKR sehingga ke saat akhir. DAP tetap berkeras. Lihat bagaimana Naib Presiden PKR, Shamsul Iskandar merayu kepada DAP demi maruah parti. [ https://m.malaysiakini.com/news/339028 ]

SEKALI LAGI SIAPA YANG TAMAK & ANGKUH ???

LEBIH PENTING, SIAPA PIMPINAN YANG RELA MENGGADAIKAN MARUAH PARTI KEPADA DAP ? 

UNTUK MENUTUP PEKUNG 'BELIAU', DI BERITAKAN BAHAWA INI SEMUA SALAH 'AZMIN'


Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.