..

..

PKR AJAK FOKUS PENGUNDIAN SEBENARNYA RAYUAN GAGAL & DIMALUKAN TOKONG DI KOMTAR #PRNSARAWAK

on Friday, April 29, 2016 by Generasi Pejuang Bangsa
 - No CommentsHari ini jika kita meneliti kenyataan  PKR  mengajak fokus pengundian dan melupakan pertembungan sesama sendiri di PRN Sarawak , itu menunjukkan 3 orang iaitu  Jijah , Izzah, Pudin TELAH GAGAL MERAYU  untuk parti mereka    bila   jumpa Guan Eng di Penang.
Tindakan merayu dilakukan 3 pemimpin PKR jelas cukup MEMALUKAN dan seolah-olah merayu seperti Tokong DAP ini  macam Raja. 
Menurut sumber  ,  mereka  ini  merayu agar dan pujuk DAP menarik diri di 2 DUN iaitu Batu Kitang dan Murum  dan sebagai balasan PKR akan undur 4 kerusi di  Mulu , Simanggang dan Ngemah . 
 Menurut sumber,solusi ini di panggil 4-2, apa yang mengejutkan apabila tokong memberikan kata dua kepada Wan Azizah,Nurul Izzah dan Saifudin. Selagi Azmin yang membuat keputusan DAP tidak akan berganjak malah tokong turut menyesal apabila membantu Azmin menumbangkan Tan Sri Khalid daripada kerusi MB Selangor.
 Keputusan Tokong ini jelas mengecewakan dan pulang hampa Izzah , Azizah dan Pudin kerana dimalukan sebegitu rupa. 
Apa maksud Nurul Izzah parti akan menguruskan selepas 7 Mei ? 
Sebenarnya perancangan mereka ialah  PKR - DAP akan buat wayang damai depan rakyat. 
Kelemahan PKR ialah Anwar ,  DAP akan bagi gula-gula sokong ANWAR bebas, semua akan pulih. 
Mereka juga  akan pastikan AZMIN tunduk bawah DAP. DAP sanggup gugat kerusi MB SELANGOR macam mana DAP jatuhkan KHALID.
Ini kerana Azmin dilihat keras kepala dan tidak tunduk kepada DAP .  DAP parti ala diktator ini memang tidak suka siapa menentang keputusan mereka dan lihat apa mereka lakukan kepada PAS . Di sebalik keengganan PKR dan DAP untuk berundur dari bertanding di enam kerusi yang sama dalam pilihan raya negeri Sarawak, PKR memilih untuk tidak memandang ke belakang dan terus fokus kepada proses pengundian tersebut.
"Saya memilih untuk tidak menumpukan kepada ini (pertembungan kerusi). Biarlah kita melangkah ke depan," Naib Presiden PKR yang juga pengarah pilihan rayanya, Nurul Izzah Anwar berkata pada sidang akhbar di Petaling Jaya, hari ini.
Tanpa mengulas lanjut, beliau berikrar partinya akan menguruskan perkara itu selepas 7 Mei ini. 
"Kami pasti akan kendalikan apa yang perlu dilakukan selepas 7 Mei," katanya.
Nurul Izzah, yang juga ahli parlimen Pantai, yakin isu yang sama tidak akan berjangkit ke Semenanjung Malaysia, dengan ikatan antara komponen parti dalam Pakatan Harapan adalah lebih kukuh.
Hari ini, Datuk Zaid Ibrahim yang pernah berjuang bersama PKR berhasrat menyatakan kepada DAP agar tidak lagi perlu bersama dalam gabungan dengan PKR.


Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.