..

..

DARI AKAUNTAN KINI TOKONG DAP AUTA CUBA MENJADI PAKAR JURUTERA TANAH #LGEUndur #LGERasuah

on Monday, April 4, 2016 by Generasi Pejuang Bangsa
 - 1 Comment
Hari ini Lim Guan Eng, Ketua Menteri Pulau Pinang buat pertama kali  turun melawat tanah milik PERDA   di Kampung Tok Keramat untuk melihat dan menilai sendiri kesan mendapan tanah walaupun beliau hanya seorang akauntan dan bukan seorang jurutera.

Ini hanyalah gimik politik dan percubaan beliau untuk mengalihkan perhatian rakyat dari isu siasatan SPRM  yang sedang menghantui dirinya sejak dibangkitkan di Parlimen bulan lepas .

Tetapi sayang taktik Guan Eng itu menjadi bahan lawak dan disindir  oleh golongan profesional Jurutera termasuk Pengerusi Biro Pengaduan Awam UMNO P.Pinang  Datuk Ir Shaik Hussein Mydin di status facebook beliau . 


Ini kerana tidak ada mana-mana pakar kejuruteraan geoteknik dan juruukur bahan yang dapat menganggarkan kos pembaikan mendapan tanah dengan hanya visual mata kasar !

Malah pakar kejuruteraan juga memerlukan laporan kajian tanah terperinci untuk menghasilkan rekabentuk terbaik buat jangkamasa panjang mendapan dan kestabilan tanah . 

Hairan sekali kalau dengan mata kasar hari ini Guan Eng berjaya anggar harga pemulihan tanah mendapan , tak kan harga banglo sendiri semasa hendak membeli didiami selama 7 tahun boleh cakap tak tahu harga pasaran ?

Guan Eng hari ini turun ke tanah PERDA dengan niat cuba memutarbelitkan fakta yang diperjelaskan oleh Pengerusi Perda YB Datuk Shahbudin Yahya bahawa penjimatan RM15 juta harga tanah akan diagihkan kepada bakal pemilik  250 unit rumah di kawasan itu kelak 
Selain itu , beliau juga  mahu membina persepi buruk dan balas dendam   terhadap  YB Datuk Shahbudin kerana telah membongkar skandal banglo dan Taman Manggis di Parlimen 

Harga tanah semasa pengambilan bernilai RM 1.7 juta yang dicanang oleh Guan Eng adalah harga tanah untuk keseluruhan 20 ekar yang bukan lagi milik PERDA tetapi pihak lain iaitu UDA dan Kerajaan Negeri . 

Kesimpulannya , Guan Eng tak perlulah menjadi Pakar kejuruteraan dan kos seperti hari ini dan jadilah pakar menjawab soalan kerana SPRM & POLIS  sedang menunggu anda untuk isu banglo dan tanah Taman Manggis . 

rupanya Guan Eng selain akauntan ialah Pakar Pemulihan Tanah
 bukannya agen hartanah ..Kenyataan Media
Datuk Seri Zainal Abidin Bin Osman
Pengerusi Majlis Tindakan Persekutuan Negeri Pulau Pinang
Isnin, 4 April 2016

Ketua Menteri Pulau Pinang Lim Guan Eng seharusnya memberikan tumpuan menyelesaikan isu yang sedang dihadapi beliau sendiri dan siasatan oleh SPRM ke atas dirinya berhubung pembelian banglo oleh beliau di bawah harga atau nilaian pasaran.

Mengenai penjualan tanah oleh PERDA di Kampung Tok Keramat di Daerah SPS ; Lim Guan Eng boleh meminta SPRM melakukan siasatan dengan membuat laporan kepada SPRM sekiranya beliau mengesyaki sesuatu yang tidak kena dalam penjualan tanah tersebut.

Lim Guan Eng tidak perlu bersusah payah cuba mengalihkan perhatian rakyat terhadap dakwaan salah laku terhadap dirinya kepada penjualan tanah oleh PERDA kerana ia tidak akan menyelesaikan masalah yang dihadapinya sekarang.
Hari ini Lim Guan Eng turun melawat tanah di Kampung Tok Keramat untuk melihat dan menilai kesan mendapan tanah.
Ini adalah kali pertama dalam sejarah 7 tahun Lim Guan Eng menjadi Ketua Menteri, beliau turun melawat tanah PERDA atau tapak projek perumahan agensi-agensi kerajaan Persekutuan.
Sekiranya beliau sanggup turun padang melawat tapak cadangan projek-projek lain, saya percaya isu-isu permohonan Kebenaran Merancang oleh agensi-agensi Persekutuan yang tertunggak sejak 2012 mampu diselesaikan.


One Response

 1. Anonymous says:

  Salam,
  Isu Miss P ini akan jadi gateway mendedahkan cukup dahysat penyelewengan yang telah sedang dan akan berlaku di bawah CM Lim tokong penang ini. Miss 'P' ini bukan sekadar penjual rumah kepada CM tokong lim tapi lebih dahsyat dan kompleks penyelewengan mereka daripada yang dijangkakan.

  Bukti2 boleh didapati dalam Malaysia, depan mata tak perlu nak ke SWISS Bank, Singapore atau Cayman Island. Begitu dahsyat kartel Cina DAPig dan peranan mereka dalam mengawal pemerintahan DAP. Taikun2 di Malaysia berbangsa Cina juga dikatakan merangkap ABANG BESAR (big brother) kepada kongsi gelap2 utama Cina yang mengawal pelbagai jenis aktiviti jenayah, politik, ekonomi Cina dan sebagainya.

  Salah seorang yang didedahkan juga rakan amat baik pada Tun M, iaitu Vincent Tan. sekarang kita faham mengapa sgt dahsyat intense gerakan menjatuhkan Najib dan mempergunakan Tun M yang cukup rapat dgn taikun bertalam banyak muka ini.

  lihat laporan ini:

  https://aidcnews.wordpress.com/2016/03/28/miss-p-buka-rahsia-sulit-guan-eng/


  Miss P yang mula didedahkan oleh orang dalam DAP Penang dulu sebelum PRU13 juga merupakah 'lebih' dari seorang wanita bujang yang menjual hartanah mewah, ia lebih kepada 'simpana' kartel tertentu yang segaja diletakkan sebagai owner rumah mewah tersebut dan diletakkan sebagai dlm JK lembaga pengarah syarikat KLDIC. Dia bukan seorang yg ternama dari segi kepakaran ekonomi atau sumbngn jelas dalam kumpulan tetapi mengapa? inilah sistem kartel+politik+ekonomi bangsa Cina yang kelihatan merdeka tetapi mereka masih seperti tahun 1969 dulu.

  Kita Melayu gagal memahami bagaiman kompleksiti struktuk sosial politik dan eknomi Cina maka kita mudah ditipu dan gagal menguasai mereka untuk pemerintahan atau berdakwah secara MENYELURUH. Akhirnya kita yang tertipu dan dimainkan DAP-lambang sebenar bangsa Cina. Lihat bagaimana PAS ditipu dan dipergunakan dan akhirnya di tendang hina.
  Skandal CM Lim 'tokong' Penang ini amat dahsyat dan ia impact besar terus kepada masalah rakyat Penang dan dan bangsa Cina sebenarnya.

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.