..

..

BILA SPRM TURUN P.PINANG JUMPA GUAN ENG , SIAPA YANG KENA CHECKMATE ?

on Tuesday, April 19, 2016 by Generasi Pejuang Bangsa
 - 1 Comment


Hari ini begitu gembira dan gelak besar Guan Eng bila Bos besar di SPRM turun ke P.Pinang .

Bukannya menyiasat beliau tetapi menerima cenderahati ikrar intergriti  korporat dari  PBA . 

 Gambar di atas menceritakan segalanya kepada kita  orang yang sedang disiasat  SPRM  kes rasuah tentang pembelian rumah banglo murah dan penjualan tanah Taman Manggis boleh duduk semeja bergelak ketawa . 

Sebelum ini SPRM telah mengeluarkan arahan henti keluar kenyataan berhubung siasatan kes banglo Guan Eng . Cuba lah gambar itu adalah Perdana Menteri , jenuh berkontena maki hamun dilemparkan   dan intergriti SPRM dipertikaikan rakyat  . 


Persoalannya , adakah ia kebetulan atau memang sudah dirancang game wayang ikrar PBA  ini ??  

Amat kurang sopan sekali program ini dibuat  melibatkan Guan Eng  diketika siasatan serta bukti rasuah dan salahgunakan kuasa  beliau dalam isu banglo murah dan penjualan tanah Taman Manggis    didedahkan pelbagai pihak  dan dilaporkan kepada SPRM .

Kalau SPRM ini bersama hanya dengan Pengurus Besar PBA sahaja tidak menjadi isu  tetapi kehadiran Guan Eng yang sedang berdepan siasatan  memang masalah besar !!

Kesimpulannya .  Guan Eng hari ini memang boleh senyum dan gelak sakan tetapi  seketika saja  bila mana boleh  bersama dengan bos besar  SPRM di pentas dan mendapat pujian dari pembodek RBA dan macai2nya .  . 


Sebabnya  Pemuda UMNO P.Pinang hari ini   telah menyerahkan lagi bukti campur tangan Guan Eng dalam penjualan tanah Taman Manggis kepada KLIDC melalui memo dikeluarkan pejabat Ketua Menteri kepada SUK dan MBPP .  


Skandal banglo dan penjualan tanah Taman Manggis akan terus menghantui Guan Eng !!

Pemuda UMNO Pulau Pinang mahu Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) menyiasat dakwaan campur tangan Ketua Menteri Lim Guan Eng dalam penjualan tanah Taman Manggis kepada Kuala Lumpur International Dental Centre (KLIDC).
Penolong Setiausaha Pemuda UMNO negeri Ifan Zaini Md Tahar berkata pihaknya akan membuat satu laporan di samping mengemukakan dokumen berkaitan kepada SPRM bagi membolehkan siasatan dijalankan terhadap Lim berhubung dakwaan itu.
Beliau mendakwa satu memo telah dikeluarkan oleh pejabat ketua menteri mengenai penambahan nisbah densiti pembinaan di tanah Taman Manggis kepada KLIDC.
“Bila densiti bertambah, keuntungan bertambah, adakah kerajaan negeri dapat apa-apa bayaran untuk penambahan nisbah itu?” katanya sebelum laporan itu dibuat di sini, hari ini.
Baru-baru ini, sebuah portal mendakwa memo yang dialamatkan kepada Setiausaha Kerajaan Negeri Pulau Pinang dan Majlis Bandaraya Pulau Pinang itu turut disertakan arahan bertulis oleh Lim di atas surat permintaan oleh KLIDC yang dilampirkan bersama.
Arahan itu adalah untuk meningkatkan nisbah plot kelulusan daripada 1:55 kepada 1:7 yang memberikan lantai bangunan kelulusan ruang bersamaan dua plot tambahan tanah Taman Manggis.

One Response

  1. Anonymous says:

    Silap masok kampung... pasti dpt pangu .. haramjadah Cina Komunis...

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.