..

..

SKANDAL GUAN ENG & EXCO KERAJAAN DAP JADI JURUCAKAP AKAUN BERSUMPAH PHANG LI KOON ? #LGERasuah

on Wednesday, March 23, 2016 by Generasi Pejuang Bangsa
 - No CommentsSemakin pelik drama skandal rumah banglo Guan Eng dan beliau pulak sudah lari ke China hari ini.

Tiba-tiba muncul Exco kanan Kerajaan DAP Phee Boon Poh mewakili  Phang Li Koon 

Phee Boon Poh telah membacakan Akuan Bersumpah Miss Phang Li Koon, seorang ahli perniagaan yang telah menjual banglo (tanpa kolam renang) di Jalan Pinhorn kepada Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng. 

Phee Boon Poh ada membuat kenyataan bahawa hubungan Phang Li Khoon dan pihak berkepentingan (stakeholder) hanyalah sebagai rakan perniagaan (business partners). lihat di bawah ini :
Apakah istimewanya Miss P dalam kerajaan DAP negeri ini hinggakan seorang yang berjawatan Exco Negeri yang mewakili beliau?

Mereka ingat akaun bersumpah  SD phang li Koon boleh menyebabkan LGE terlepas ?? 

Dalam SD itu sendiri  dia kata bahawa dia willing seller tetapi LGE telah melakukan kesalahan apabila dia telah membeli sebagai willing buyer yang trlah melakukan kesalahan mengikut perkara 165 kanun keseksaan yang mana dengan jelas LGE tahu bahawa rumah tersebut murah dari pasaran apabila membayar cukai LHDN  pindahmilik rumah dan dia tahu bahawa phang li koon adalah rakan usahaniaga Tang Yong Chew yang telah berjaya mendapat tanah taman manggis...Sebagai penjawat awam LGE salah  mengikut perkara 165 kanun keseksaan seperti mana terjadi kepada DS Khir Toyo  yang membawa hukuman penjara maksimun 2 tahun atau denda atau kedua duanya sekali


Malah hari ini juga didedahkan oleh portal Malaysia TOday http://www.malaysia-today.net/lim-guan-eng-kantoi-a-third-time/   mengenai surat penukaran status tanah di Taman Manggis daripada untuk membina hospital perubatan kepada pembinaan hotel mewah . 

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.