..

..

KIT SIANG MENGAKU JUMPA MAHATHIR , BINCANG NAK TUMBANGKAN UMNO ??

on Tuesday, March 1, 2016 by Generasi Pejuang Bangsa
 - 5 CommentsRamai orang Melayu terpengaruh dengan dakyah propaganda  Tun Mahathir yang bukan mahu jatuhkan kerajaan BN tetapi hanya mahu jatuhkan Najib. Tetapi hari ini mereka silap kerana benar seperti disebut TS Anuar Musa yang Tun Mahathir mahu membunuh UMNO dengan bantuan pembangkang. 
Hari ini Kit Siang DAP mengaku telah jumpa musuh ketatnya yang hari ini menjadi kawan bagi membunuh dan menghancurkan UMNO . Menariknya kedua-dua orang tua sudah kaya raya dan kehidupan  anak beranak mereka sampai 7 keturunan pun hidup dalam kemewahan . Mereka hanya berbohong kononnya nak selamatkan Malaysia tetapi sebenarnya nak mengkayakan anak mereka terlebih dahulu . 
GPB tak rela kerajaan Persekutuan ditadbir UMNO jatuh ke tangan DAP walaupun dibelakangnya adalah Tun Mahathir . 

Pemimpin supremo DAP, Lim Kit Siang hari ini mengakui bahawa beliau telah berjumpa dengan bekas Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad bagi membincangkan isu-isu negara dan mereka mencapai perkembangan yang menggalakkan bagi menyelesaikan masalah negara.
Ini timbul ketika spekulasi bertiup kencang bahawa Mahathir selepas mengisytiharkan dirinya keluar Umno semalam, kini menerajui gerakan untuk menggulingkan Perdana Menteri Datuk Najib Razak.
"Saya telah jumpa dan bincang dengan Dr Mahathir mengenai keadaan negara pada masa ini dan juga dengan Zaid Ibrahim mengenai inisiatif 27 Mac anjurannya itu,” kata Lim pada ucapannya sempena pemukiman ahli majlis DAP di Selangor, hari ini.
Tanpa mengulas lanjut, beliau berkata, DAP akan menyokong segala usaha 'Selamatkan Malaysia' berbanding kempen untuk hanya 'Selamatkan Najib’ atau ‘Selamatkan Umno’.
Pada April 2015 atau sebelum Pakatan Rakyat berkubur, Lim menggesa semua rakyat negara yang sealiran fikiran termasuk Mahathir untuk bekerjasama dalam agenda 'Selamatkan Malaysia'


5 Responses

 1. Anonymous says:

  Jangan2 kedua-dua yang rumah kata pergi, kubur kata mari ini yang TUMBANG dulu.....

 2. Anonymous says:

  kalau jadi apa-apa yang
  kalau jadi apa-apa kat Malaysia ni manalah kami nak pergi .... TM dan LKS dan kaum keluarga tak apalah mereka kaya raya sekurang2 nya bolih berehat di bejing
 3. Anonymous says:

  Selamatkan Malaysia kepala hotak dia orang. Nampaknya era Semangat 46 dulu berulang. Nak selamat Malaysia atau nak selamatkan anak2 Mahataik dan kroni2 nya.

 4. Anonymous says:

  Hidip si tua jajanam TUN M dan -BI KITKING....
  Di bagsat jahanam ,khinzir tua ...tak sedar diri...haramjadah kalau ini benar2 berlaku buat si tua tun taik

 5. kak radi says:

  Ya Allah selamatkanlah negara ku malaysia daripada 2 mahluk durjana ni.

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.