..

..

AMK P.PINANG BARU BANGUN DARI TIDOQ JADI HERO ISU PEROBOHAN GERAI PENJAJA MELAYU

on Sunday, March 13, 2016 by Generasi Pejuang Bangsa
 - No Comments


Agak melucukan setelah sekian lama isu perobohan dibangkitkan UMNO dan Adun BN hingga ke sidang DUN , baru AMKPP bangun dari tidoq  . 

Mungkin mereka lupa kerana  dek selalu ditanam dalam minda dan otak agar sentiasa menyalahkan  kerajaan Pusat  zalim kepada rakyat ekoran kenaikan harga barang dan cukai GST  . 

Atau pun mereka sengaja menjadikan isu untuk sentuh   kerajaan DAP ekoran tindakan pemecatkan ahli lembaga pengarah PHC kepada Adun PKR baru-baru ini . 

Isu perobohan gerai penjaja seperti penjaja goreng pisang ( dalam gambar) sentiasa menjadi bualan hangat di media sosial dan sering dipersoalkan mengapa peniaga Melayu sahaja terlibat diambil tindakan .


Sampai sekarang tiada jalan penyelesaian dan AMKPP pun tak berani menjawabnya  . 

Pernah seorang kakitangan MPSP memberitahu   bahawa mereka kerja sekarang bukan seperti dulu dan sering ditekan pihak atasan ekoran banyak aduan oleh rakyat . Kalau ya pun  terima aduan pun bukan cara merobohkan gerai mereka sebagai jalan penyelesaianya kerana mereka juga rakyat 

Walaubagaimanapun , tahniah AMKPP  kini sudah buka mata isu perobohan gerai penjaja jalanan ini di Seberang Perai . GPB cadangkan  mereka pergi ke Alor Setar, boleh dilihat sendiri  bersepah gerai2 dibuka depan jalan raya di taman perumahan dan tidak diganggu pun Majlis Bandaraya, 

Ini MPSP baru majlis perbandaran angkuh nak ikut style Singapore ...
Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.