..

..

MAT SABU BUAT GIMIK LEPAS GERAM LEMPAQ MICROFON LEPAS BERUCAP DI PENJARA

on Wednesday, February 10, 2016 by Generasi Pejuang Bangsa
 - 2 Comments
Seperti melepas geram  ... Itulah yang boleh digambarkan tatkala Presiden Amanah, Mohamad Sabu menyampaikan ucapan berapinya  bersempena ‎dengan himpunan setahun pemenjaraan Datuk Seri Anwar Ibrahim di hadapan penjara Sungai Buloh .

Dengan gimik melempar microfon setelah habis berucap , kira hebat lah sangat tu..haha
Memulakan ucapan dengan 'aku memohon maaf' dan 'kita semua penakut' ucapan Mat Sabu mendapat sorakan daripada hadirin yang hadir dalam perhimpunan itu.

"Saya memohon maaf kerana anak saya empat orang semuanya sudah bergelar mahasiswa. Mereka tidak menjadi seperti mahasiswa di Indonesia, saya memohon maaf, pengikut kita banyak daripada petani dan nelayan walaupun mereka ditindas mereka tidak keluar berdemontrasi seperti di Thailand.

"Kami lemah kenapa kita tidak mengikut arus rakan-rakan kita di Filipina, Indonesia, Burma, kita ketinggalan kerana kita penakut. Ya paling lama kita berkumpul 24 jam di Kuala Lumpur tiga hari," katanya.

Himpunan Bebaskan Anwar diadakan bersempena dengan 365 hari Anwar dipenjarakan.

Anwar dihukum penjara lima tahun pada Februari lalu kerana meliwat bekas pembantunya, Mohd Saiful Bukhari Azlan  yang berusia 23 tahun ketika kesalahan itu dilakukan pada 2008.- sinarharian- 


2 Responses

  1. Anonymous says:

    melaun sekoq ni la dulu
    yg kasi gelaran al juburi

  2. Anonymous says:

    buruknya bila babi takde leher mengamuk

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.