..

..

WANITA PKR DENGKI ORANG MELAYU SENDIRI DIBERI PELUANG BERNIAGA MARA DIGITAL

on Saturday, January 2, 2016 by Generasi Pejuang Bangsa
 - 6 Comments



Jika kerajaan Pusat  diterajui BN & UMNO   memerintah sekarang cuba membantu usahawan Melayu dalam ICT berniaga di Mara Digital   pun dikritik & tak puas hati , bayangkan kalau Pakatan Harapan ini diberi kuasa memerintah  ?
Lihatlah apa mereka lakukan di P.Pinang , peniaga2 kecil Melayu  dihalau macam anjing berbanding di negeri jiran Kedah dan Perak . 
Orang Melayu harus sedaq jika beri Pakatan Harapan berkuasa , tiada apa lagi peluang untuk dibuka seluas-luasnya membantu usahawan melayu berbanding sekarang dinikmati kerajaan BN melalui agensi2 nya seperti MARA , TEKUN , AIM dan lain2 . 



KUALA LUMPUR – Wanita Parti Keadilan Rakyat (PKR) mengkritik kewujudan pusat sehenti penjualan gajet dan alat telekomunikasi peniaga Melayu dan bumiputera, Mara Digital di sini.
Ketuanya, Zuraida Kamaruddin nendakwa, ia kerana pusat membeli belah IT di Menara Mara itu diwujudkan tidak lama selepas insiden pergaduhan di Low Yat.
“Apakah ini akan memberi manfaat kepada masyarakat umum apabila keistimewaan 38 peniaga telah diberi faedah untuk menerima sewa percuma selama enam bulan.
“Masih ramai lagi diluar sana yang lebih layak untuk merasai kenikmatan tersebut. Menjadi harapan agar tragedi Low Yat dan Kota Raya tidak berulang,” katanya dalam satu kenyataan semalam.
Zuraida dalam pada itu mendakwa, permasalahan kaum dalam negara semakin teruk kerana sentiasa ada ruang untuk mana-mana pihak menyalakan api perkauman.
Kata beliau, pihak terbabit perlu belajar erti saling hormat-menghormati malah menyambut serta meraikan perayaan masing-masing.
“Menyambut dan meraikan perayaan masing-masing adalah simbol betapa uniknya sebuah negara Malaysia,” katanya.
Pusat sehenti penjualan gajet dan alat telekomunikasi Mara Digital yang diusahakan peniaga Melayu dan bumiputera dibuka kepada orang ramai pada 8 Disember tahun lalu.
Pusat teknologi maklumat dan komunikasi (ICT) yang terletak di Menara Mara itu memberi satu lagi pilihan kepada pengguna untuk mendapatkan barangan lebih murah dan dijamin ketulenannya di bawah satu bumbung. – mynewshub.c


6 Responses

  1. Anonymous says:

    Ini jelas membuktikan PR ni tukang bangkang
    Ape saja akan dibangkang

  2. Anonymous says:

    NI MELAYU BARUA, CINA LGE ROBOH GERAI MELAYU KENAPA PUKI DIA TAK MERENYAM, BILA MELAYU TOLONG MELAYU TETIBA PUKI DIA MERENYAM.

  3. Anonymous says:

    Saya menyeru orang2 Melayu memboikot barangan, kedai dan perkhidmatan orang2 Cina kerana walaupun mereka hampir 100% menguasai kedai2 telefon bimbit/computer/ICT gadgets, mereka masih irihati terhadap beberapa kedai Mara Digital yang mahu dibimbing MARA. Bangsa Cina ni memang tamak haloba. Bangsa PKR pula bodoh asyik nak jilat punggung Guan Eng, biar bangsa sendiri merempat. Janji dapat jadi MP/ADUN. Lepas tu tak dapat bantu Melayu pun. Dr. Norlela ADUN Penanti mengangis dalan Sidang DUN pun Guan Eng buat tak peduli saja.

    Wahai orang Melayu! fikir2kanlah. Jangan ikut emosi. Ada mata lihat/baca. Ada otak fikir. Jangan ikut pemimpin PKR yang tak berguna satu sen pun. Hanya sekadar memanas punggung dalam Mesyuarat EXCO. Mulut dikunci rapat. Mata terkebil-kebil.

  4. Anonymous says:

    Dulu Hantu hanya berani keluar malam kerana dia takut manusia nampak rupanya yang hodoh.

    Tapi di zaman selfie ni Hantu dah berani keluar siang kerana dah banyak sangat pengeluar produk kecantikan.

    Tak percaya tanya Mak Lampir ni, dia kan Hantu serba boleh.

  5. 19twenty says:

    ...smp hti ML ni mghiris hti bgsa mlyu... Bgsa asing trsenyum dan tdk perlu melatah lgi krn tlh ada lidah lain utk mnyampaikn mksud tersirat agr bgsa melyu dn pemimpin melayu di cants dgn kata2 olh bgsa mlyu sndiri... Namun, jgn lupa, ALLAH MAHA BERKUASA ATAS SGLNYA... Ttp, bgsa mlyu melayu jgn lupa.. Muhasabh diri dh dekat PRU plbg isu akn dibangkitkn utk mghancurkn bgsa mlyu ... Melayu yg hentam melayu.. Bgsa asing mnyamar melayu konon dll hnya utk ...? Hny mrk dn Allah SWT yg tahu apa sbnrnya hasrat cita2 mrk utk ....APA..?

  6. iskandar says:

    Aku benar-benar nak tahu Zuraidah ni benar ke asal Indonesia dan jual buah tepi jalan sebelum ni.

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.