..

..

PAN AKAN TANDING KAWASAN KERUSI PAS DI PRU14

on Thursday, January 21, 2016 by Generasi Pejuang Bangsa
 - No CommentsPAN terus memercikkan minyak ke dalam api permusuhannya dengan Pas apabila menegaskan parti berkenaan akan bertanding menentang parti yang dituduhnya sebagai konco kepada Barisan Nasional (BN) pada Pilihan Raya Umum Ke-14 nanti.
Meskipun Presiden PAN, Mohamad Sabu, tidak menamakan secara spesifik parti yang disifatkannya sebagai konco itu tetapi dipercayai kenyataan tersebut merujuk kepada Pas, selari dengan percakaran terbuka secara berterusan antara kedua-dua pihak.
“Pakatan pembangkang tidak akan bertanding sesama sendiri. Kami akan bertanding menentang BN dan konconya,” kata Mohamad atau lebih dikenali sebagai Mat Sabu dalam sidang akhbar di Wisma PAN di sini hari ini.
Pas dan PAN saling berbalas kenyataan dengan masing-masing bertindak mengecam antara satu sama lain sejak kumpulan pro Anwarinas yang kalah dalam pemilihan Pas diketuai Mat Sabu bertindak keluar parti dan menubuhkan parti baharu.
Ditanya apakah konco dimaksudkan itu merujuk bekas partinya, Mat Sabu yang diangkat sebagai Presiden kepada parti serpihan Pas itu selepas berlaku perbalahan dalaman sekadar menjawab, sesiapa sahaja mahu menjadi konco kepada BN akan ditentang.
Bagaimanapun beliau mengakui, buat masa ini, belum ada sebarang perbincangan mengenai pembahagian kerusi antara parti-parti dalam pakatan pembangkang dan keputusan akhir mengenai perkara tersebut hanya akan diputuskan oleh Majlis Presiden Pakatan Pembangkang.
Sementara itu, Pengarah Komunikasi PAN, Khalid Abdul Samad, turut tidak ketinggalan menghentam Pas dalam isu kecaman parti tersebut ke atas PKR kerana menyertai program PAN di Kelantan dengan menyifatkan Pas tidak berupaya untuk bersikap terbuka.
“Bagi kita tiada masalah, PKR nak buat ceramah dengan Pas, PAN tidak pernah pun nak bising. Soal Pas buat bising apabila PKR buat ceramah dengan PAN itu masalah Pas, bukan masalah PAN kerana kita bersikap terbuka,” kata Khalid yang juga bekas Ahli Jawatankuasa Pas Pusat.
Utusan


Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.