..

..

ZAHID HAMIDI NAFI LAPORAN BERITA SINAR HARIAN KELUAR KENYATAAN AHLI PAS PERLU AKUR @Zahid_Hamidi

on Sunday, December 27, 2015 by Generasi Pejuang Bangsa
 - No CommentsKENYATAAN MEDIA
YAB Dato' Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi
Timbalan Perdana Menteri Merangkap Naib Presiden UMNO
MENGENAI LAPORAN BERITA SINAR HARIAN BERTARIKH 26 DISEMBER 2016 "MAHFODZ NAFI KENYATAAN ZAHID"

1. Usahasama dan perpaduan yang menjurus kepada kerjasama antara UMNO dan PAS sejak kebelakangan ini adalah sesuatu yang menggalakkan.
2. Ikatan tahaluf siyasi boleh terjalin andainya ada persefahaman yang termeterai dan pada masa ini seperti mana yang saya pernah nyatakan dalam media massa yang lalu bahawa terlalu awal untuk saya mengatakan bahawa kerjasama ini dibuat secara formal melalui pendekatan ikatan politik secara berorganisasi.
3. Saya melahirkan keyakinan bahawa ada keserasian sudah wujud dalam pemimpin UMNO dan PAS walaupun ada kedengaran suara-suara yang menolak dari PAS.
4. Dalam temubual saya dengan Mingguan Malaysia yang disiarkan pada 20 Disember lalu, pun secara jelas, saya menyatakan bahawa parti PAS mempunyai sistem syura yang kuat, maka suara-suara yang tidak setuju ini akan bersetuju pada akhirnya.
5. Saya TIDAK PERNAH mengeluarkan kenyataan bahawa Majlis Syura Ulama PAS telah membuat kenyataan supaya setiap ahli parti PAS akur dengan kerjasama UMNO dan PAS.
6. Seperti mana kenyataan awal saya menyatakan bahawa belum ada lagi sebarang kerjasama formal dibentuk antara UMNO dan PAS termasuklah sebarang surat rasmi daripada UMNO berhubung kerjasama dengan parti PAS.
7. Moga sebarang kekhilafan dalam laporan berita Sinar Harian bertarikh 26 Disember 2015 (Sabtu) ditafsirkan semula secara berhemah dalam memperbetulkan persepsi pembaca mengenai kerjasama UMNO-PAS.
8. UMNO mengamalkan sikap terbuka. Pun begitu, UMNO juga perlu mengambil kira pandangan rakan-rakan dalam BN. Seharusnya UMNO menilai unsur kerjasama ini di sudut penerimaan parti-parti komponen BN.
9. Secara prinsipnya, marilah kita berpegang kepada firman Allah SWT dalam surah Al-I’Imran ayat 103 yang jelas membawa maksud supaya kita berpegang kepada tali Allah supaya tidak berpecah-belah.


Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.