..

..

SPRM BIDAS RAFIZI TAK FAHAM UNDANG-UNDANG MAHU DIDEDAHKAN NAMA PENDERMA RM2.6BILLION

on Wednesday, December 30, 2015 by Generasi Pejuang Bangsa
 - 1 Comment
Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) menyelar Ahli Parlimen Pandan, Rafizi Ramli sebagai tidak faham undang-undang apabila badan tersebut mendedahkan siapa penderma RM 2.6 bilion kepada Perdana Menteri.
Menurut Pengarah Operasi Khas SPRM, Bahri Mohd Zin, SPRM bersedia mendedahkan penderma terbabit namun peruntukan undang-undang sedia ada melarang tindakan sedemikian.
“SPRM tidak boleh mendedahkan siapa penderma tersebut kerana kami terikat kepada Akta SPRM 2009, yang melarang sebarang pendedahan butiran siasatan selagi ia belum di bawa ke Mahkamah.”
“Sebagai penggubal undang-undang, Rafizi sepatutnya lebih memahami undang-undang, dan jika beliau mahu butiran siasatan didedahkan kepada umum sebelum sisatan selesai, maka beliau perlu mencadangkan pindaan terhadap undang-undang sedia ada.


One Response

  1. Anonymous says:

    Cari makan beb....

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.