..

..

SOO WINCI TAK FAHAM SISTEM DEMOKRASI , JANGAN SALAHKAN NAJIB JIKA ALBUM GAGAL

on Tuesday, December 22, 2015 by Generasi Pejuang Bangsa
 - 4 Comments





Salam sejahtera dan salam sehati sejiwa,
Tertarik hati saya nak komen mengenai isu satu artis bernama Soo Wincci pemenang miss world Malaysia 2008 yang mendesak Dato' Seri Najib letak jawatan dalam salah satu portal berita pagi ini.
Sebagai salah seorang artis yg berpendidikan undang2 seharusnya beliau tahu negara ini adalah sebuah negara yang mengamalkan sistem demokrasi. Setiap 5 tahun akan diadakan pilihanraya bagi menentukan kerajaan dan kepimpinan.
Sebagai seorang yang sepatutnya memahami sistem undang2 "Innocent Till Proven Guilty" tetapi beliau lebih suka menghukum dengan mengikuti emosi dan persepsi yang dimainkan oleh pihak2 yang berkepentingan.
Jangan salahkan Dato' Seri Najib bila album pertama gagal mendapat sambutan, jangan terus salahkan Dato' Seri Najib bila penaja menarik diri drpd menaja konsert beliau.
Tindakan beliau mengeluarkan video menuntut Dato' Seri Najib letak jawatan ketika Bersih 4 yang menbuat penaja tidak mahu menaja kerana penaja tidak mahu terlibat dengan pengerak himpunan2 haram yang merosakan imej negara dimata dunia, seharusnya beliau harus tahu implikasi sebelum beliau mengikut gerakan Bersih 4.
Armand Azha Hj Abu Hanifah
Exco Pemuda UMNO Malaysia
‪#‎Kita1Hati‬


4 Responses

  1. Anonymous says:

    Betul..negara demokrasi..
    Tapi najib dah terpesong jauh..
    Tak salah mintak najib undur sebab kita pun dlm sistem demokrasi..perdana menteri tak di pilih rakyat. Perdana menteri di pilih umno. Kita ikut sistem Uk..

    Aku tak sokong bersih..tapi aku sokong najib undur..aku juga tak nak zahid..dan aku tak nak menterinpasola yg mcm ahmad maslan..demi umno dan bn dlm pru14..

  2. Anonymous says:

    Betul ke di Parliament kerajaan jawab Jho Lo sebagai wakil pak arab-unta?

    Nih dah kes mengaku Jho Lo memang ada terlibat 1MDB!

    Dulu tak mengaku duit ada masyuk account peribadi menipu dalam bulan ramadhan lagi!

    Sebelum tuh Cash jadi UNIT juga dalam parliament menipu!

    Woi, tuan blog patut gegar bugis suruh gi saman WSJ yang fitnah....errrr hari selasa tahun 20XX?

    Patut sangat dipanggil bangang dari yang songlap.....bukan aku kata eh....Najib dah ngaku duit ada masuk account peribadi tapi bukan peribadi?

    Tak kering gusi nak kencing orang melayu, cina ke india.....agak agak ramai ramai tuh suka kena kencing ke?

  3. Anonymous says:

    ko tak suka najib itu pasal ko....ramai lagi yg suka najib...

  4. The Don says:

    Guna la saluran undi pru akan dtg

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.