..

..

PAS GESA UMAT ISLAM TOLAK DAP SECARA BESAR- BESARAN PRU14

on Tuesday, December 29, 2015 by Generasi Pejuang Bangsa
 - 1 CommentIsu 2 atlet pelayar dari negara Israel nampaknya betul betul menaikkan kemarahan PAS. 
Semalam PAS Perak menempelak DAP kerana kebiadapan cuba berpolitik melangkaui sentimen kedaulatan negara yang begitu konsisten menolak kekejaman Israel.
Hari ini Ketua Penerangan Pemuda PAS, Ahmad Fadhli Shaari pula dengan lantang mengajak umat Islam perlu bangkit secara besar-besaran menolak DAP dalam pilihan raya umum (PRU) akan datang.
Menurut Ahmad Fadhli DAP telah menunjukkan wajah sebenar parti itu ke atas agama Islam apabila mengutuk langkah kerajaan menyekat dua atlet luncur angin Israel daripada menyertai satu pertandingan di Langkawi, Kedah.
Beliau yang juga Ketua Penerangan Pemuda PAS menyokong tindakan kerajaan Malaysia malah tidak wajar dibantah sebaliknya perlu dipuji kerana ia bukan bertujuan mencampur adukkan politik ke dalam sukan seperti didakwa oleh pemimpin DAP tersebut.
Ahmad Fadhli juga menegaskan bahawa tindakan Ketua Biro Pembangunan Ekonomi DAP Perak, Chong Zhemin merupakan gambaran sikap DAP yang pro Israel dan mencerminkan sikap sebenar DAP dalam isu Palestin.
Malah kenyataan DAP tersebut seperti tidak memahami bahawa ia adalah pelaksanaan polisi terhadap hubungan diplomatik Malaysia – Israel yang telah diputuskan sekian lama oleh negara ini.
Jelas Ahmad Fadhli boikot terhadap Israel bukan dalam aspek sukan sahaja namun dalam semua lapangan sebagai satu tekanan terhadap rejim zionis yang terus melakukan keganasan di Palestin.
Selama ini menunjukkan betapa DAP bersandiwara dan tidak pernah memperdulikan betapa langkah kerajaan Malaysia itu bukan satu tindakan yang pelik di peringkat antarabangsa kerana Emiriah Arab Bersatu (UAE) dan Indonesia pernah melakukannya sebagai lambang solidariti kepada rakyat Palestin.
Justeru DAP gagal memahami isu Palestin bukan isu politik dan peribadi, tetapi ia isu kemanusiaan. Tidak membenarkan atlit Israel daripada memasuki negara ini merupakan langkat tepat.
Ketua Penerangan Pemuda PAS turut menegaskan bahawa kerajaan Malaysia berhak menerima pujian dalam perkara ini.
AMANAH dan Mufti Perlis turut menyelar tindakan DAP tersebut.


One Response

  1. Anonymous says:

    pas dari presiden hingga pengikutnya hati batu otak kayu. dulu sesama islam pandang umno macam pandang isreal. sekarang apa dah jadi puas kena kencing berak dap baru sedar dari menigau.....

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.