..

..

RAKYAT P.PINANG TOLAK GUAN ENG , SUDAH TEMUI PENGGANTI BARU KETUA MENTERI

on Sunday, November 29, 2015 by Generasi Pejuang Bangsa
 - No CommentsGelombang penolakan Lim Guan Eng oleh rakyat P.Pinang semakin ketara selepas sidang DUN P.Pinang di mana Adun DAP Tanjung Bungah menyokong usul Adun BN agar projek tambakan laut dihentikan .

Kalau dulu tiada siapa berani mendesak Guan Eng meletak jawatan CM  kini mereka sudah pengganti lebih baik untuk mengisi kerusi jawatan itu

Satu demonstrasi oleh rakyat P.Pinang bagi mendesak Ketua Menteri Lim Guan Eng meletakkan jawatan sedang berlangsung di Komtar.
Menurut jurucakap kumpulan berkenaan yang ditemui, mereka menyatakan demonstrasi berkenaan diadakan bagi menunjukkan kepada seluruh negara yang Guan Eng sudah tidak lagi relevan untuk jawatan Ketua Menteri P.Pinang.

Selain mendakwa Guan Eng sebagai seorang yang rakus mengaut kekayaan negeri, wakil kumpulan berkenaan juga menyifatkan Guan Eng sebagai seorang yang rasis dan sangat pilih kasih didalam pembangunan negeri.

Buktinya ialah tangisan Adun Penanti semasa persidangan DUN yang merayu Guan Eng serta DAP menyalurkan bantuan kepada masyarakat melayu di kawasan Parlimen Permatang Pauh - seterusnya


Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.