..

..

KHAIRUDDIN DULU TUDUH PELIWAT & TERBIT BUKU 50 DALIL ..KINI MAHU SOKONG ANWAR - EXCO PEMUDA UMNO

on Sunday, November 29, 2015 by Generasi Pejuang Bangsa
 - 1 CommentBekas Naib Ketua UMNO Bahagian Batu Kawan Datuk Seri Khairuddin Abu Hassan disifatkan sengaja mencari populariti murahan dengan mengeluarkan kenyataan yang meminta Putrajaya membebaskan Datuk Seri Anwar Ibrahim dari penjara.

Exco Pemuda UMNO Malaysia, Armand Azha Abu Hanifah berkata, Khairuddin perlu sedar diri dan mengingatkan dirinya sendiri yang Anwar dimasukkan ke penjara kerana kesalahan yang diputuskan oleh undang-undang negara.

"Khairuddin perlu sedar dia baru dilepaskan daripada tahanan dan terus mengeluarkan kenyataan yang mendesak Putrajaya melepaskan Anwar Ibrahim daripada penjara.

"Siapa dia yang hendak mengarahkan Putrajaya? Kesihan saya melihat cara dia yang sekadar menjadi 'attention seeker' sebaik lepas daripada tahanan.


"Adakah Khairuddin terlupa Anwar didapati bersalah di atas kesalahan jenayah dan dijatuhi hukuman di mahkamah tertinggi negara?" katanya kepada Astro AWANI, di sini hari ini.

Sebelum ini Khairuddin dilaporkan di dalam sebuah portal mengarahkan Kerajaan membebaskan Anwar dengan alasan memeriahkan landskap politik negara selain mengimbangkan Kerajaan sedia ada.

Dalam pada itu Armand turut mempersoalkan tindakan Khairuddin itu yang dilihat cuba menutup kesalahan menyebar beberapa dokumen yang belum sahih mengenai isu semasa negara.

"Dia sudah terlajak tindakan dan menyebar dokumen tanpa kesahihan sesiapa sehingga ditahan. Kini dia mencari gimiik politik untuk mengalih pandangan rakyat, pada pendapat saya kenyataan Khairuddin tidak bijak dan dalam keadaan emosi," jelasnya.

Kata Armand lagi, Khairuddin dinasihat untuk memfokuskan dan mempersiapkan diri untuk kesnya sendiri.

"Dia harus tahu apa hukuman bila menyebarkan maklumat palsu di luar negara hanya untuk menjatuhkan imej negara.

"Cukup-cukuplah mengeluarkan kenyataan yang kurang bijak dan emosi wahai Khairuddin. Dahulu kamu sendiri yang kata Anwar peliwat, malahan mengaku terlibat dalam penerbitan buku '50 Dalil Anwar IbrahimTidak Boleh Jadi Perdana Menteri'...mengapa kini secara tiba-tiba mahu menyokong Anwar pula?" soalnya.

Sebelum ini, Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur hari ini memutuskan pertuduhan terhadap Khairuddin dan peguam Matthias Chang adalah tidak tertakluk di bawah Akta Kesalahan Keselamatan (Langkah-Langkah Khas) 2012 (SOSMA).

Hakim Datuk Mohd Azman Husin turut memerintahkan kes berkenaan dipindahkan ke Mahkamah Sesyen untuk dibicarakan.

Mahkamah turut membenarkan Khairuddin dan Matthias dibebaskan dengan ikat jamin RM10,000dengan seorang penjamin.


One Response

  1. Anonymous says:

    Tak sokong bebaskan Anwar.

    Sokong korek kes RM2.6 bilion.

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.