..

..

POLIS MALAYSIA AKAN TEMUBUAL JUSTO , PUAK PEMBANGKANG DIKAITKAN PANAS PUNGGUNG

on Wednesday, October 21, 2015 by Generasi Pejuang Bangsa
 - No Comments
Pihak berkuasa Thailand memberi kebenaran kepada Polis Diraja Malaysia (PDRM) untuk menemubual bekas eksekutif kanan PetroSaudi International Ltd (PetroSaudi), Xavier Andre Justo yang dipercayai ada kaitan dengan isu kontroversi 1Malaysia Development Berhad (1MDB).
Ketua Polis Negara, Tan Sri Khalid Abu Bakar berkata, kebenaran tersebut diperolehi selepas dihubungi pihak berkuasa negara itu minggu lalu.
“Sekarang ini kita sedang siapkan aturan iaitu bila, di mana dan sebagainya sebelum ke Thailand.
“Kita sedang berbincang dengan mereka dan siasatan akan dilakukan di sana,” katanya ketika ditemui media pada Pameran dan Persidangan Peralatan Khas Polis Asia di Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC), hari ini.
Beliau berkata, kemungkinan pasukan PDRM akan ke Thailand pada minggu ini atau hujung bulan ini untuk siasatan.
“Kita masih berbincang dengan Thailand untuk ketetapan dan sebagainya. Kita akan rekod keterangan Justo untuk penjelasan isu sekarang,” katanya.
Justo, 49, ditahan Jun lalu atas tuduhan cuba memeras ugut bekas majikannya. Penahanan Justo turut dikaitkan dengan kebocoran maklumat membabitkan 1MDB.


** GPB melihat signifikan temubual PDRM terhadap Justo ini cukup menarik . Maklumat akan dikumpul dan jika cukup bukti , puak2 pembangkang yang dikatakan sanggup   membeli maklumat Justo tentang 1MDB ini pastu tak senang duduk .

Takut akan menerima nasib seperti orang suruhan Tun M iaitu  Khairuddin dan Matthias .
Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.