..

..

LELAKI CINA BIADAP PANGGIL ANJING DITAHAN & NILAI RM200 PENGUATKUASA MELAYU

on Friday, October 9, 2015 by Generasi Pejuang Bangsa
 - No Comments


 GPB ucap tahniah kepada pihak POLIS P.Pinang yang bertindak  pantas menangkap 2 orang remaja lelaki Cina yang mana video mereka menjadi viral dan boleh mencetuskan isu perkauman kerana menghina penguatkuasa wanita Melayu sebagai anjing . Walaupun laporan polis  dilaporkan sebelum ini  telah ditarik balik mangsa tetapi POLIS boleh menangkap suspek kerana ia telah menjadi viral dan telah menggangu tugas seorang penjawat awam . 

Ternyata isu ini mendapat kecaman pelbagai pihak terutaman netizen selepas melihat bagaiman seorang penguatkuasa wanita dihina dan dimaki oleh lelaki Cina yang melakukan kesalahan parkir .

Selain itu , tindakan populis Ketua Menteri P.Pinang memberi sumbangan mengejut sebanyak RM200 seorang  kepada penguatkuasa MBPP ini juga turut mendapat kritikan di media sosial hari ini 

Ramai mempersoal kewajaran  adakah nilai maruah orang Melayu P.Pinang  untuk menahan maki hamun bangsa lain adalah  sebanyak RM200 .


Sebenarnya perkara tidak mengejutkan dan sebelum ini kerajaan DAP pernah memberi sumbangan wang  kepada qaryah Masjid Telaga Air disebabkan kes  lelaki cina ditangkap oleh mereka kerana membaling babi ke masjid . 


Inilah kehebatan  kerajaan DAP dalam  menguruskan isu-isu sensitiviti yang boleh menimbulkan kemarahan orang Melayu  di P.Pinang .

Seperti kata Tun Mahahtir dalam blognya  ..." MONEY IS KING "

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.